Як отримати максимальну користь з онлайн-навчання?

Як отримати максимальну користь з онлайн-навчання?

Завдяки Інтернету тепер ви можете вчитися коли завгодно, де завгодно і як краще для вас. Це зробило ваше життя легшим чи складнішим?

На відміну від традиційного класу з вчителями і іншими студентами, коли ви вчитеся онлайн, ви взаємодієте тільки з комп'ютером, що може привести до цифрової втоми. А іноді ви можете почувати себе не в тому настрої, щоб вчитися, і відкладати навчання на інший час.
Для онлайн-навчання ви маєте бути адекватно підготовлені, самодисципліновані і самокеровані.
Ось мої поради, як максимально використати онлайн-навчання.

Порада 1:  Створіть свій учбовий простір у будинку

Виберіть одно місце, де Ви можете зручно (звичайно, не на своєму ліжку!) і затишно вчитися. Під час зайняття ви повинні прагнути імітувати справжній клас і уникати того, що ви зазвичай не робите, знаходячись в класі.

Вам потрібно:

  • Вдягайтеся; це допоможе вам почувати себе краще фізично і морально;
  • Організуйтесь і майте у своєму розпорядженні усе необхідне, таке, як стаціонарне приладдя, пляшка для води, калькулятор і так далі ;
  • Відсторонітесь  від усіх соціальних мереж і вимкніть свій телефон, щоб вас не переривали та не відволікали.

Порада 2: Складіть учбовий план (і дотримуйтеся його!)

Наявність учбового плану має вирішальне значення. На початку кожного тижня вкажіть день і час у своєму щоденнику для виконання кожного завдання, яке необхідно виконати до кінця тижня. Це відмінний спосіб розставити пріоритети в плані навчання і не зійти з шляху. Крім того, це дозволить вам зберігати мотивацію, позначаючи завдання з вашого списку, і подивитися, як багато ви насправді можете зробити.

Вам потрібно:

  • Дотримуватися учбового плану і залишатися організованим, щоб не відставати;
  • Робити огляд досягнутого прогресу у кінці кожного дня і відповідне коригування учбового плану на майбутнє;
  • Попросить членів вашої сім'ї, друзів і колег поважати ваш учбовий час.

Порада З : Використайте правильні методи навчання

Під час прослуховування або перегляду онлайн-лекції робіть замітки, начебто ви відвідували урок в класі. Це допоможе вам зосередитися на лекції, поліпшити ваше розуміння і пам'ять. Продовжуйте слухати або дивитися заздалегідь записані лекції без пауз, щоб зберегти динаміку і уникнути відволікаючих моментів. При необхідності ви завжди можете повернутися до нього пізніше, щоб прояснити деякі моменти.

Вам потрібно:

  • Заздалегідь ознайомитися з відповідними матеріалами і відповісти на низку практичних запитань;
  • Поставте питання, якщо є щось, в чому ви не упевнені, в час або після уроку;
  • Відійдіть від вашого ноутбука кожну годину або біля того, щоб ваш розум був свіжим і тіло активним.

Порада 4: Будьте активні у вашому учбовому співтоваристві

Спілкування з іншими студентами за допомогою додаткового зайняття підвищить ваш досвід онлайн-навчання і переконається, що ви не почуваєте себе занадто ізольованим.

Вам потрібно:

  • Плануйте, що ви хочете охопити на сесії, з тим щоб обговорення залишалося продуктивним;
  • Створювати учбові групи з іншими учнями для обговорення ідей, обміну учбовими радами і отримання допомоги по певних темах;
  • Перевірте Ваш онлайн-портал CIMA на оновлення і інші допоміжні платформи, що надаються Вашим повчальним провайдером на щоденній основі.

 Порада 5: Переконаєтеся, що є вільний час

Психічне і фізичне благополуччя дуже важливе, особливо коли ви онлайн-учень і проводите весь день в одному і тому ж місці. Ви маєте бути упевнені, що у вас є чітка точка для щоденного навчання і дозволити собі розслабитися.

Ви повинні:

  • Робити щось, що вам подобається у вільний час, наприклад слухати музику, читати або наздоганяти останні серії Netflix;
  • Залишайтеся активними і вибирайтеся з будинку не рідше за один раз в день для щоденної прогулянки, пробігу або їзди на велосипеді;
  • Піклуйтеся про своє психічне благополуччя, проводячи час зі своєю сім'єю і друзями, або інтегруючи практику свідомості у своє повсякденне життя.

Удачі вам у ваших онлайн-дослідженнях!

Клэнси Пейрис, старший менеджер з питань підвищення кваліфікації, Асоціація міжнародних дипломованих професійних бухгалтерів


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Бізнес освіта, MBA Бухгалтерія, облік та податки Фінанси, кредит, банківська справа