Поради з управління часом для ефективного навчання у CIMA

Поради з управління часом для ефективного навчання у CIMA

Марк Фолі, директор програм зі зв'язків, CIMA/AICPA, пропрацювавши більше 22 років в сфері професійної підготовки та освіти, зустрівся з тисячами студентів СІМА і надав їм підтримку в їх навчанні.

Поради з управління часом, щоб підвищити ваші дослідження CIMA.

Чи відчуваєте ви, що в вашому дні ніколи не вистачає годин? Чи відчуваєте ви себе трохи перевантаженим тим, як багато вам потрібно зробити? Якщо це здається знайомим, то ось кілька корисних порад, щоб допомогти вам більш ефективно управляти своїм часом:

1. Почніть з кінця.

Яка ваша кінцева мета? Які часові рамки для досягнення цієї мети? Як тільки ви визначитеся з цим, ви зможете почати приймати рішення про те, як досягти цієї мети. Наприклад, припустимо, що ви хочете отримати професійну кваліфікацію CIMA до 2023 року. Вам потрібно розбити свій шлях на більш дрібні, керовані частини і визначити віхи. Це включає, наприклад, вибір методу навчання, найбільш підходящого для Вас, встановлення і дотримання термінів, розбивку теми навчання на більш дрібні частини і завчасне бронювання Вашого іспиту.

Комплексне планування дозволить вам ставити ефективні і досяжні цілі. Кожна віха, яку ви досягнете, допоможе вам відчути мотивацію до досягнення вашої мети кваліфікації з CIMA і побудови вашої мрії кар'єри.

2. Максимально використовуйте технологіі

Технологія може бути прекрасним інструментом, що допомагає поліпшити ваші навички управління часом, дозволяючи вам стати більш організованим і зменшити відволікаючі фактори.

Ви можете розглянути можливість використання онлайн календарів, таких як Календар Google, для введення вашого навчального плану, управління термінами і відстеження вашого прогресу. Крім того, ви можете використовувати додатки продуктивності, такі як Trello або Remember The Milk, які мають такі функції, як списки завдань, щоб допомогти вам організувати і відслідковувати час навчання.

Ви дивітесь в свій телефон кожен раз, коли ви отримуєте повідомлення, або випадково починаєте переглядати в інтернеті речі, які вам не потрібні, коли ви повинні були вчитися? Якщо це так, то ви не самотні! Подивіться на StayFocusd, розширення Google Chrome, яке обмежує кількість часу, який ви можете провести на певних сайтах. Pomodoro Timer & To Do List - ще одна чудова програма, що допомагає вам зосередитися; ви вибираєте завдання, яку вам потрібно виконати, встановлюєте 25-хвилинний таймер і починаєте працювати, а коли таймер дзвонить, ви робите 5-хвилинну перерву

3. Пріоритети

При підготовці до іспитів по CIMA, важливо, щоб ви визначали пріоритетні завдання та види діяльності так, щоб ви використовували свого часу ефективно і дієво. Однак, як ви вибираєте, які з них очолити?

Ви можете використовувати Терміновий / Важливий принцип Ейнзенхауера, щоб вирішити, які завдання і дії є найбільш важливими. Почніть з перерахування завдань і заходів, якими б малими вони не були, ви відчуваєте, що повинні досягти своєї мети. Потім, щоб отримати більш чітке уявлення про те, на чому вам слід зосередитися, розподіліть їх за наступними категоріями:

  • Важливі і термінові: завдання і види діяльності, які повинні бути виконані негайно для досягнення вашої довгострокової мети. Ви повинні виконати їх негайно.
  • Важливі, але не термінові: завдання і заходи, які допоможуть Вам досягти Ваших цілей, але часто відкладаються, так як у них немає жорстких термінів. Покладіть їх в планувальник і візьміть на себе зобов'язання виконати це.
  • Не важливі, але термінові: завдання і заходи, які завадять вам досягти ваших цілей. Ви можете подумати про те, чи можна перенести або делегувати їх.
  • Не важливі і не термінові: ці завдання і заходи просто відволікають від вашої головної мети, і, де це можливо, ви повинні уникати їх або скасовувати їх.

4. Уникати зволікання

Затягування - це проблема, яка в якийсь момент зачіпає більшість з нас. Першим кроком в боротьбі з тяганиною є визнання того, що насправді ви відкладаєте виконання певних завдань і здійснення певних видів діяльності; тоді ви можете продовжити і визначити, в чому може полягати корінна причина. Щоб зробити речі простіше, почніть розбивати завдання і дії на 15-хвилинні відрізки, це допоможе вам повністю з ними взаємодіяти і загострити вашу увагу.

Після того, як ви виконаєте це, покладіть кожен шматочок в ваш тимчасової планувальник і повністю погоджуєтесь завершити їх. Дайте собі маленьку нагороду, коли ви закінчите завдання або діяльність, щоб зберегти мотивацію.

Це особливо корисний спосіб розірвати цю звичку і дозволить Вам продовжити свій навчальний шлях відповідно до віх, які Ви почали створювати!

Удачі тобі з навчанням!

Ця стаття заснована на веб-семінарі з управління часом, який був організований спільно з Главою навчання Каплана, Стюартом Педлі-Смітом. Дивіться його в повному обсязі, використовуючи наступне посилання https://bit.ly/3oGO3jw


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Бізнес освіта, MBA Бухгалтерія, облік та податки Фінанси, кредит, банківська справа