Система менеджменту Інформаційної безпеки ISO/IEC 27001

У зв'язку з все активнішим переходом до цифрової інформації питання інформаційної безпеки компаній є одним із найактуальніших у світі, як серед компаній малого бізнесу так і серед компаній-гігантів.

Передумовою до цього є посилення вимог до організацій, які зберігають і обробляють персональні дані у всьому світі.

Інформаційна безпека - це не тільки комплекс технічних засобів, таких як антивіруси або міжмережеві екрани, це вже комплексний підхід до поводження з активами компанії в цілому і з інформацією - зокрема.

Найбільш ефективним інструментом для комплексного вирішення питання забезпечення інформаційної безпеки є імплементація і сертифікація системи менеджменту за стандартом ISO/IEC 27001.

Загрози:

  • Організації все більше і більше потребують аналізу ризиків комплексних систем.


  • Вимоги до комплаєнса, нові закони про захист даних і зростання числа порушень змусили організації зрозуміти, що їм потрібен структурований і всебічний підхід до захисту даних.

  • Користувачі інформації (внутрішні та зовнішні) вимагають підвищення рівня доступності інформації і посилення зобов'язань щодо нерозголошення інформації.

  • Кількість інцидентів, що загрожують надійності роботи, зростає.

  • Одиничне порушення безпеки може: зруйнувати імідж компанії знизити вартість бізнесу розмити «чистий прибуток»; і поставити під загрозу майбутні доходи.

ISO 27001 - в 2020 році увійшов в 3ку стандартів набирають популярність для впровадження і сертифікації систем менеджменту в світі (приріст 31% за 2020 роки в порівнянні з 2019 рік). Нові області, такі як хмарні обчислення і конфіденційність особистих даних, безперервний потік гучних витоків корпоративних даних і все більш жорстке регулювання стимулюють еволюцію інформаційної безпеки. Підхід, заснований на оцінці ризику, містить детальну інформацію про 114 елементах управління в рамках 35 цілей управління в 14 групах, щоб звести до мінімуму ймовірність виникнення витоків даних і їх наслідки, якщо вони виникнуть.

Бюро Верітас проводить сертифікацію за даним напряском та навчання.

Для деталей прохання телефонувати за номером: [відкрити контакти]+38 044 354 16 00.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії IT, програмування, розробка Діловодство, секретаріат, АГВ