Страх почати розмову?

Страх почати розмову?

Чи знайома вам ситуація, коли хочеться вступити першим в діалог або просто почати розмову з незнайомою людиною, але щось заважає вам це зробити?

Чому одним спілкування дається легко, а іншим - приносить дискомфорт?
Фахівці кажуть, що страх спілкування - одна з найпоширеніших фобій у світі. Якщо в дитинстві достатньо сказати «Привіт» — і ви вже найкращі друзі, то з віком легкість знайомства зникає.
Тому якщо ви зловили себе на таких думках, не варто панікувати. Те, що ви відчуваєте, — нормально. Насправді лише 5-10% людей комунікують без труднощів. А от всім іншим потрібно вчитися спілкуватися, як би дивно це не звучало.
Три поради , які допоможуть почати спілкування:

  • Думка оточення

Перш за все перестаньте турбуватись тим, що думають про вас інші. Вони, мабуть, переймаються своїми проблемами і, можливо, самі переживають, що сказати або зробити.

  • Тема спілкування

Знайомство тільки починається, воно має бути тривалим і приємним. Тому при перших зустрічах потрібно вибирати прості і спокійні теми для розмови👇
Наприклад: хобі, музика, фільми і книги, спорт - ось теми цікаві всім. Щирість і природність допоможуть зробити розмову емоційно насиченою.

  • Намагайтесь мислити позитивно

Кожен з нас має свої сильні і слабкі сторони. Пам’ятайте, існує багато різних поглядів, смаків і уподобань. Але коли хтось з вами не погоджується, це не означає, що ви тій людині не подобаєтесь!

А краще розвинути комунікативні навички та лідерські якості допоможе Акторська майстерність
Саме тут навчишся правильно реагувати на виклики обставин, будувати діалог та не боятись думки оточення!
P.S. Ще діє можливість записатись на БЕЗКОШТОВНЕ пробне заняття!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Переговори, риторика, ораторське мистецтво