4 навички, які можуть виділити фінансового фахівця

4 навички, які можуть виділити фінансового фахівця

Як менеджерам з найму нестандартно шукати потрібний талант для роботи.

Фінансові відділи не завжди шукають того, хто просто ставить галочки у всіх звичних кейсах. Коли менеджери з найму потребують талантів, які можуть вести організацію незвіданим шляхом, запропонувати унікальну перспективу або надати незвичний набір навичок, їм може знадобитися думати не лише про традиційне резюме, але і визначити навички та досвід, які можуть розрізнити нові таланти.

Гленн Візегарвер, CPA, CGMA, фінансовий директор Bluetooth SIG (Саммаміші, штат Вашингтон) стверджує, що для виявлення найвищих талантів менеджерам з найму може знадобитися "зняти шори".

"Ми схильні бачити людей такими, якими вони є зараз, а не такими, якими вони можуть бути", - сказав Візегарвер. "Якщо ви менеджер, це означає, що ви відкидаєте чудовий талант, який насправді може зробити надзвичайні речі для вашої організації".

Менеджери з найму повинні шукати ці чотири навички, щоб отримати незвичні таланти.

Вміння мислити в картинах: Хоча знайти особу, яка вміє маневрувати даними, не складно, знайти людей, котрі насправді можуть перетворити ці дані на стислі, зрозумілі та значущі ідеї , стає все важче, сказав Візегарвер.

Фінансові фахівці, які вміють мислити малюнками та бачити історії в даних, можуть бути цінними для організацій, оскільки вони можуть допомогти визначити тенденції та прийняти рішення, керовані даними. Вони також можуть допомогти ефективно перекласти ці висновки для інших підрозділів та клієнтів, що може покращити ділове партнерство.

«Зростає апетит до людей, які дійсно можуть зв’язатись із непростими людьми, а також розширюють можливості прийняття кращих ділових рішень», - сказала Фіона Вілсон, керуючий директор та менеджер з питань управління талантами, що базується в Лондоні.

Якщо ви шукаєте когось із цим набором навичок, розгляньте кандидатів, котрі мають досвід користувальницького інтерфейсу чи графічного дизайну, або когось, хто може продемонструвати здатність перекладати дані у графічні форми та коротко пояснювати, що ці цифри означають для бізнесу.

Швидкі студенти, які поєднують технічні та м'які навички: Оскільки фінансові департаменти стають більш стрункими, а організації продовжують нарощувати свої цифрові трансформації, зростатиме попит на фінансових фахівців як з технічними, так і з м'якими навичками, включаючи емоційний інтелект, ділове партнерство, спілкування та переговори, на думку Вільсона.

"Я думаю, що зростає попит на ці технічні можливості поряд із орієнтацією на послуги, зв'язок із зацікавленими сторонами та здатність мислити за межі функції таким чином, що виходить за рамки операції", - сказав Вільсон.

Для того, щоб визначити схильність кандидата до цих м’якших навичок, Уілсон рекомендував включати психометричний тест в процес співбесіди, а також стежити за будь-яким досвідом, який може свідчити про вміння спілкуватися, наприклад, публічний виступ або дебати.

А для того, щоб оцінити технічні здібності кандидата та визначити, як швидко вони можуть підібрати речі, Візегарвер рекомендував надати тест або домашнє завдання під час співбесіди. Наприклад, він іноді дає тест Excel, який закінчив за складнощами, щоб він по-справжньому бачив, що знає кандидат, а не лише те, що вони вказали у своєму резюме чи резюме. А для домашнього завдання він може надати реальні дані, сказати їм, що він повинен розуміти x, y та z, а потім дати їм кілька днів, щоб зібрати деякі аналітичні результати.

"Я не боюся давати аналітичні домашні завдання, які дозволять мені побачити, як вони думають і насправді підходять до проблем і що вони можуть зробити", - сказав він.

Здоровий апетит до ризику: ризик не є бажаною рисою для кожної ролі у фінансовій функції, але інновації та цифрові перетворення не можуть відбутися без певного рівня ризику.

Якщо ваша організація могла використовувати когось із вищою толерантністю до ризику, Wisegarver рекомендував шукати людей, які виходять зі стартапів, які мають досвід носити багато різних капелюхів, закочувати рукави та працювати зі стабільно високим рівнем ризику.

Він попередив, що якщо ви працюєте в більшій організації і хочете залучити когось із стартап-світу, вам потрібно фактично дати їм свободу скористатися цими навичками, бо якщо ви не готові їх підтримати та дати їм ця свобода, вони швидко розчаруються і підуть.

Вирішення проблем, орієнтованих на цілі: Організації можуть виглядати поза традиційним фоном, коли їм потрібні нові перспективи для вирішення нових проблем. За словами Wisegarver, двома факторами, які, як правило, створюють цілеспрямовані вирішувачі проблем, є військові та управлінські консультації.

"Люди схильні сприймати військових як регламентовані та ієрархічні, і існує структура, тому є ясність, але поза цим багато разів командам дається мета і завдання, і тоді вони повинні це зрозуміти", - сказав він. . "Вони повинні вміти адаптуватися на льоту".

Він додав, що фінансові фахівці з досвідом управлінського консультування також, як правило, чудово підходять для вирішення проблем, оскільки консультантам часто дають проблеми, які є дещо неоднозначними та не чітко визначеними.

"Ви повинні вміти визначати проблему, а потім ви повинні знайти рішення, про яке клієнт, напевно, не думав або не може придумати", - сказав він.

Відвідайте  Глобальний кар’єрний центр  від AICPA та CIMA, щоб отримати допомогу з пошуком роботи чи наймом .

Ханна Пітстік - письменниця-фрілансер із штату США.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Бізнес освіта, MBA Бухгалтерія, облік та податки Фінанси, кредит, банківська справа