CIMA працює, щоб перемогти злочини

CIMA працює, щоб перемогти злочини

Читай, як CIMA допомагає боротися з шахрайством, відмиванням грошей та фінансуванням тероризму

Елейн Сміт, заступник директора з професійних стандартів, Асоціація міжнародних сертифікованих професійних бухгалтерів

Як професійний орган, CIMA® відіграє важливу роль у сприянні зменшенню економічної злочинності. Нещодавно уряд Великобританії представив звіт про хід виконання свого першого Плану економічних злочинів (ECP), опублікованого в 2019 році. Ілейн Сміт пояснює, що Інститут робить для боротьби з шахрайством, відмиванням грошей та фінансуванням тероризму.

Незаконне фінансування лежить в основі всієї тяжкої та організованої злочинності. За оцінками уряду, Великобританія коштує близько 37 млрд . Фунтів стерлінгів на рік .

ECP, амбіційна програма, яка триває з 2019 по 2022 рік, має сім стратегічних пріоритетів та 52 дії. Його проста, хоча і величезна мета, полягає у зменшенні економічної злочинності та залежить від партнерських відносин державного та приватного секторів.

Досягнуто "значного прогресу"

Заява про прогрес висвітлює нові виклики, спричинені пандемією COVID-19. Незважаючи на ці, у здійсненні плану було досягнуто значного прогресу.

Інформація краще обмінювалася системою через "Слідчу камеру" Національного центру з економічної злочинності у 2020 році. Це посилило зусилля з виявлення, зриву та арешту фінансових злочинців.

Посилений режим боротьби з відмиванням грошей (ПВК) збільшив вимоги до фірм, що, у свою чергу, допомогло усунути слабкі місця системи.  

Пропозиції щодо підвищення корпоративної інформації, що зберігається в компанії House, стали більш прозорими.

Нарешті, триває урядова реформа режиму звітування про підозрілу діяльність, на яку виділяються додаткові ресурси.

Допомога учасникам у виявленні злочинної діяльності

 То де CIMA тут вписується? CIMA є призначеним наглядовим органом у сфері протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (CTF) відповідно до законодавства Великобританії.

У цій ролі CIMA забезпечує надійний нагляд за боротьбою з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму для своїх регульованих членів та підтримує зв’язок з іншими ключовими зацікавленими сторонами у зменшенні злочинної діяльності, пов’язаної з відмиванням коштів та протидії тероризму.

Деякі заходи ЄПС стосуються боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму, але цей план - набагато ширша спроба подолання економічної злочинності, яка перевищує норми боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму.

Ось декілька способів, якими CIMA працює, щоб допомогти зменшити фінансові злочини.

  • Обмін інформацією про ПВК / ФТФ, передовою практикою та розумінням нових загроз:CIMA є активним членом (і обіймає посаду заступника голови) Групи бухгалтерів AML Supervisors Group (AASG). AASG організовує відкритий форум, присвячений окремим галузевим питанням, що стосуються зобов'язань щодо протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму для підконтрольних членів та контролюючих органів.
  • CIMA є активним членом Форуму наглядачів з боротьби з відмиванням грошей (AMLSF), форуму для обміну інформацією / передовими практиками між урядами, підрозділами фінансової розвідки та професійними органами нагляду за відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом.
  • CIMA є членом Експертної робочої групи з питань обміну розвідувальними даними (ISEWG) з метою вдосконалення та вдосконалення обміну інформацією та інформацією, пов'язаною з розвідкою, між керівниками професійних органів сектору бухгалтерії, державними наглядачами з питань протидії відмиванню коштів та правоохоронними органами.
  • Надання інформації про поточні та виникаючі ризики та загрози для третьої національної оцінки ризиків щодо відмивання грошей у Великобританії (опубліковано в грудні 2020 року)
  • Поліпшення інформаційного потоку від правоохоронних органів шляхом надсилання попереджень уповноваженим членам про поточні та нові загрози фінансових злочинів
  • Видалення інформації з Національної оцінки ризику та інформації про ризики від інших бухгалтерських органів, правоохоронних органів та FATF (Глобальної робочої групи з фінансових дій) та вироблення вказівок, що стосуються бухгалтерів з управління.

  • Підвищення ефективності законодавства про
    боротьбу з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму: CIMA розпочала підтримку Казначейства Великої Британії у своєму заклику надати докази для майбутнього перегляду норм Великобританії щодо відмивання грошей та правил OPBAS. Огляд має на меті зменшити непотрібне навантаження на ПВК / ФТ для регульованого бізнесу, одночасно посилюючи режим нагляду за ПВК / ФТ.

  • Підтримка ефективного звітування про підозрілу діяльність (SAR)CIMA співпрацює з Національним агентством по боротьбі зі злочинністю (NCA) та OPBAS з метою покращення якості ПАР та надання змоги репортерам отримати правильну інформацію з першого разу для підвищення ефективності режиму.
  • Національне агентство по боротьбі зі злочинністю - Програма трансформації ПАР : CIMA та ICAEW через членство в AASG представляють професію бухгалтера в Програмі трансформації інформаційних технологій SARs від NCA. Вони надають підтримку НКО для забезпечення того, щоб майбутні зміни якомога ефективніше підтримували користувачів ПАР. 
  • Прозорість та точність інформації про бенефіціарне право власності:
    CIMA відповіла на консультацію щодо корпоративної прозорості та реформування реєстрів та підтримала плани Будинку компаній зберігати якісніші / точніші дані, що забезпечили більшу прозорість справжньої власності на бізнес. Крім того, CIMA гарантує, що її регульовані члени відповідають законодавчим вимогам повідомляти про невідповідність інформації про бенефіціарне право власності Компанії.

CIMA, заснована на Асоціації міжнародних сертифікованих бухгалтерів-професіоналів, має повний набір ресурсів, щоб допомогти членам вирішити цю проблему, включаючи наш Керівництво з боротьби з фінансовою злочинністю та ключові уроки для фінансових керівників, які займаються фінансовою злочинністю під час економічного спаду.

Бухгалтери управління відіграють центральну роль у стримуванні незаконних фінансових потоків. Незважаючи на прогрес, боротьба ще не закінчена. Тим не менш, ми, безумовно, нарощуємо імпульс, щоб забезпечити його.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Бізнес освіта, MBA Бухгалтерія, облік та податки Фінанси, кредит, банківська справа