Заборона на розповсюдження пластикових пакетів

Заборона на розповсюдження пластикових пакетів

Діє для роздрібних магазинів, аптек, ресторанів, кафе та інших закладів громадського харчування та надання послуг

1 червня Верховна Рада ухвалила закон "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України", який упроваджує поступову заборону на безоплатне розповсюдження пластикових пакетів у роздрібних магазинах, аптеках, ресторанах, кафе та інших закладах громадського харчування та надання послуг. Закон набуде чинності через півроку після його підписання.

Законом забороняється розповсюдження в об'єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг:

  • ⛔️ надтонких пластикових пакетів;
  • ⛔️ тонких пластикових пакетів;
  • ⛔️ оксорозкладних пластикових пакетів.

Заборона на біорозкладні й надтонкі, які є первинною упаковкою для риби, м'яса, льоду й сипучих продуктів - з 2023 року.

Законом забороняється безоплатне розповсюдження пластикових пакетів, а пластикові пакети, що не відповідають встановленим цим Законом вимогам, підлягають вилученню з обігу. Тобто підприємства мають утилізувати всі пакети, які потрапили під заборону, але залишилися в обігу. В іншому разі їх очікує штраф від 1,7 тис. до 3,4 тис. грн, за повторне порушення - 3,4 тис. - 8,5 тис. грн.

На даний момент законопроект знаходиться на підписі у Президента: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66892


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Виробництво, промисловiсть Готельно-ресторанний бізнес, туризм, HoReCa Продажі, кол центр, робота з клієнтами