Підтримка AICPA & CIMA Ради з міжнародних стандартів звітності стійкого розвитку

Підтримка AICPA & CIMA Ради з міжнародних стандартів звітності стійкого розвитку

Асоціація відреагувала на запропоновані правки до конституції Фонду МСФЗ (Міжнародних стандартів фінансової звітності). Буде створено Раду з міжнародних стандартів звітності стійкого розвитку (International Sustainability Standards Board - ISSB).

"AICPA & CIMA підтримують прагнення Фонду розвивати загальноприйняті стандарти стійкого розвитку. Це важлива міра, оскільки інвестори і інші зацікавлені особи знаходяться у пошуках достовірної інформації про кількісні показники стійкості", - відмітила Сюзан С. Коффи, CPA, CGMA, ко- CEO AICPA&CIMA."Також дуже важливо підвищувати надійність і прозорість такої інформації за допомогою змістовної звітності і заходів по забезпеченню гарантій з боку фахівців з управлінського обліку. Ми продовжуємо розвивати фінансові професії у бік підвищення компетентності в питаннях стійкого розвитку, щоб фінансові фахівці могли обеcпечивать потребі клієнтів і працедавців в цій сфері".

Важливість незалежності в розробці стандартів

"Стандарти звітності придбавають легітимність, коли є упевненість в тому, що їх створення, трактування і модифікації носять незалежний і об'єктивний характер. Процес розробки стандартів, як фактично, так і зовні, має бути вільний від сторонніх дій, від того, що якийсь учасник або група учасників отримують несправедливу перевагу в системі фінансової звітності", - заявили AICPA & CIMA в зверненні до Фонду.

На думку представників асоціації AICPA & CIMA, при внесенні правок відносно роботи нової Ради ISSB необхідно зберегти прихильність наступним принципам:

  • Незалежність - ISSB має бути організацією, незалежною від надмірного впливу виборців.
  • Відповідні процедури і стандарти - ISSB повинен працювати на основі документально підтверджених процедур з можливістю застосування альтернативних варіантів. Метою роботи органу має бути своєчасна розробка стандартів і їх обнародування в повному об'ємі.
  • Сфера впливу - ISSB повинен мати унікальний склад виборців, не співпадаючий з яким-небудь іншим органом, що регулює принципи бухгалтерського обліку. Стандарти ISSB повинні схвалюватися його учасниками.
  • Кадрові і фінансові ресурси - ISSB повинен мати достатню фінансову підтримку. Його члени повинні мати необхідні знання у відповідних областях.
  • Комплексність і послідовність - робота ISSB повинна мати комплексний характер і відповідати принципам, розробленим іншими органами, що регулюють стандарти бухгалтерського обліку, для аналогічних ситуацій

Навички і досвід опікунів Фонду МСФО і членів ISSB

AICPA & CIMA рекомендували змінити склад опікунів і притягнути фахівців, знайомих з новими стандартами стійкості і здібних вплинути на вироблення стандартів звітності в цій сфері. Згідно із заявою AICPA & CIMA, важливо, щоб до складу Ради входили члени, що мають необхідну широту навичок і досвіду, а також фахівці у вузьких областях, таких як зміну клімату і соціальні проблеми, стандарти фінансової звітності, інвестиційні рішення і бізнес-моделі. Експертність і широкі погляди нових членів Ради - ключові чинники для проведення і закріплення змін в ділових практиках.

Більше ресурсів, присвячених стійкому розвитку у сфері фінансів і бухгалтерського обліку від AICPA & CIMA:

  • Бухгалтерський облік
  • Фінанси і управлінський облік


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Бізнес освіта, MBA Бухгалтерія, облік та податки Фінанси, кредит, банківська справа