Система машинопису. Методика «сліпого друку»

Система машинопису. Методика «сліпого друку»

Кому і для чого буде корисною методика "сліпого друку".

Останнім часом офісна робота пов’язана з великими об’ємами інформації, з якою працювати потрібно швидко та якісно. Звичні для нас алгоритми та способи вже не спрацьовують або стають високозатратними по часу.

Для багатьох офісних працівників (і тих, хто працює дистанційно) актуальними є грамотний тайм-менеджмент та способи швидкого виконання поточних справ. Для тих, хто постійно працює з  великими масивами текстової інформації  на пк, у нагоді стане  методика «сліпого друку».

Журналісти, редактори друкованих та електронних видань, копірайтери, викладачі, які працюють з методичним матеріалом, працівники діловодної служби та програмісти \ тестувальники, які постійно працюють з програмними кодами – можуть значно зекономити свій час, зменшити фізичне навантаження  та підвищити власну продуктивність, освоївши  техніку машинопису «сліпий друк».

Завдання системи машинопису - сформувати навички швидкісного друку на клавіатурі певної розкладки (український \ англійський \ російський алфавіт).

Наприклад, нормальною для друку є швидкість 180 – 200 знаків\хв. (вважається, що середньостатистична людина думає зі швидкістю біля 250 знаків\хв). Але професіонал може друкувати зі швидкість 300 знаків і більше (наприклад, щоб записувати мову оратора, необхідно набирати текст зі швидкістю 450 знаків\хв).

Отже, ту, роботу, яку ми виконуємо протягом певного проміжку часу, можемо виконувати вдвічі швидше!

Кожна людина може сформувати навички машинопису і підвищити власну ефективність. Фактично, формування таких навичок залежить від внутрішньої мотивації, власної наполегливості (самодисципліни) та досвіду застосування машинопису.

Процес навчання складається з вправ, кожну з яких потрібно відпрацювати до автоматизму. При цьому,  постійно контролюються та перевіряються основні показники:

  • Середня швидкість набору
  • Загальний час, затрачений на набір тексту
  • Помилки та їх кількість, які допущені у процесі набору
  • Максимальна довжина тексту, який набраний без помилок
  • Ритмічність друку. 

Навчитися машинопису можна 2ма способами:

  • Самостійно – на онлайн-тренажерах
  • За допомогою викладача – під контролем вашого особистого процесу навчання

Перший спосіб – більш простіший, але тільки на перший погляд. На практиці, половина з тих, хто починає навчання не проходить його до кінця і, по суті, результат нульовий.

Онлайн-тренажери не можуть врахувати ваші особливості у засвоєнні навичок, правильну постановку рук і процес виконання вправи.

Саме викладач (тренер) на курсах машинопису зможе правильно оцінити базовий рівень володіння набором тексту, ваші здібності та темпи засвоєння навичок (а вони досить індивідуальні) та результативність засвоєного \ пройденого матеріалу. І, звичайно, тренер-викладач допоможе вам підтримувати мотивацію до навчання, навіть, якщо все виходить не відразу)

Отже, навчитися машинопису – це реально для кожної людини і краще це робити з допомогою викладача. А отримана користь – підвищення власної продуктивності і вашої професійної  цінності як працівника.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Діловодство, секретаріат, АГВ