Як європейські компанії сприймають гібридну роботу, ESG

Як європейські компанії сприймають гібридну роботу, ESG

За словами європейських фінансових лідерів, підприємства все більше зосереджуються на екологічних, соціальних та управлінських ключових показниках ефективності.

Після більш ніж 18 місяців COVID-19, на жаль, все ще є частиною нашого життя. Підприємства отримали цінні уроки, які добре використовуються, коли ми продовжуємо керувати своїм повсякденним життям та економікою на тлі спалаху. Нещодавно я зустрівся з нашими членами Регіональної консультативної групи з питань Європи, щоб почути, що вони робили у своїх компаніях під час пандемії, та отримати уявлення про будь -які тенденції, які вони бачать.

У багатьох компаніях між роботодавцями та працівниками велися багато діалогів щодо того, чи варто повернутися до традиційного п’ятиденного робочого тижня. Очікування щодо того, де можна базувати роботу, залишаючись продуктивними, змінилися.

Гібридна робота стає сильною тенденцією, і співробітники проводять щонайменше пару днів в офісі щотижня. Ви можете собі уявити, що фінансові наслідки менш “присутньої” робочої сили включають менші витрати через необхідність меншої кількості офісних приміщень, і члени нашої групи сказали, що вони це бачать.

Цей зсув може вплинути на такі сфери, як консультування, де клієнти традиційно очікували, що консультанти будуть "на місцях". У майбутньому ця роль також може стати гібридом із зустрічами Zoom, які замінять деякі особисті контакти.

Наша панель зауважила, що пропозиція гібридної роботи може зробити вашу компанію перевагою у боротьбі за таланти, при цьому один член називає гнучкість «новою валютою талантів». Оскільки глобальна конкуренція за кандидатів нагрівається, якщо ваш бізнес може запропонувати гнучкість того, де і коли працює ваш персонал, але не надає цих зручних для співробітників варіантів, ваші конкуренти, які пропонують гнучкість, матимуть перевагу.

Я також дізнався, як робота на дому призводить до більш раціоналізації функцій бек-офісу, підвищення ефективності та скорочення штату працівників. Автоматизація з супутнім впливом на процеси полегшує компанії пристосування до різних видів роботи, як з дому, так і в різних часових поясах. Представник глобальної телекомунікаційної компанії сказав нам, що вони бачили компанії, які охоплюють автоматизацію, які не були зацікавлені в цьому до пандемії.

Щодо майбутнього навичок бухгалтерського обліку управлінців, один із членів групи пояснив, що, хоча бухгалтери менеджменту мають міцну зв’язок з Excel, знання комп’ютерного коду дасть вам перевагу. Здатність обробляти та аналізувати дані за межами Excel - і вміння робити щось у програмі управління базами даних SQL (вимовляється як «продовження») або на Python - стане, на думку експерта, «справжнім диференціатором».

Нарешті, на думку експертів, важливість екологічних, соціальних та управлінських показників ефективності (ESG) міцно увійшла в компанії з початку пандемії. Я помітив, що до цього показники ESG сприймалися більш серйозно. Але інтерес до них прискорився. Принаймні частково це пояснюється тим, що існують значні можливості фінансування інвестицій, які пов’язані з результатами діяльності вашої фірми у сфері ESG. Якщо ви, принаймні, не дивитесь на свій слід ESG, ви можете втратити не тільки свої корпоративні соціальні обов’язки.

Коли ми переходимо до наступного етапу пандемії, як би це не виглядало, слідкуйте за нашими регулярними регіональними консультативними комісіями, щоб отримати уявлення про зміни, які впливають на бізнес у всьому світі. Вони також можуть вплинути на вас.

Ендрю Хардінг , FCMA, CGMA, є виконавчим директором з управлінського обліку в Асоціації міжнародних сертифікованих професійних бухгалтерів, що представляє AICPA та CIMA.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Бізнес освіта, MBA Бухгалтерія, облік та податки Фінанси, кредит, банківська справа