Цікаве про шампанське

Цікаве про шампанське

Назва «Шампанське» є захищеною законом зареєстрованою торговою маркою, інші виробники не мають права називати ігристі вина власного виготовлення «шампанським».

Є легенда, що 4 серпня 1668 року П'єр Періньон, монах-бенедиктинець винайшов шампанське. В абатстві бенедиктинців Періньон служив майстром льоху. Саме він розробив принципи, за якими виробляють шампанське і сьогодні. Кажуть, коли він вперше дегустував нове ігристе вино, то закричав: «Швидше сюди, я п'ю зірки!».

Періньон сприяв розвитку виноградарства в провінції Шампань, яка здавна конкурувала з виноробами Бургундії. Площа виноградників абатства при ньому виросла вдвічі.

А ви знали що...
🟠 пляшки для шампанського роблять з товстого скла, що витримує тиск в 6 атмосфер. Раніше працівники винних погребів серйозно ризикували отримати якесь каліцтво через вторинне бродіння ігристого вина та розірвання пляшок
🟠 для класичного шампанського використовують виноград тільки трьох сортів (Шардоне, Піно Нуар і Піно Меньє), який збирають взавжди вручну
🟠 молоде шампанське - до 3 років - має смак свіжих фруктів і свіжий квітковий аромат. Зріле шампанське - від 3 до 5 років - зі смаком сухофруктів, спецій і кондитерських виробів. Після п'яти років шампанське набуває аромат цукатів, меду і невелику аристократичну гірчинку.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Готельно-ресторанний бізнес, туризм, HoReCa