Поради експерта щодо поширених помилок під час іспитів CIMA Case Study

Кандидати на екзамени CIMA Case Study, як правило, допускають подібні помилки під час різних іспитів. Наші екзаменатори детально проходять найпоширеніші помилки іспитів з тестування та розповідають вам, як їх уникнути: https://bit.ly/2YnJCBh

Іспити CIMA® Case Study (CS) призначені для того, щоб кинути виклик кандидатам у вирішенні типів проблем, з якими вони зіткнуться на робочому місці за вакансією відповідно до рівня професійної кваліфікації. Екзамен використовує модельоване тематичне дослідження, щоб надати багатий, захоплюючий сценарій для підготовки та дати контекст для завдань іспиту.

Сценарії розроблені з урахуванням сучасного сучасного бізнес -середовища та викликів, з якими доведеться зіткнутися кандидатам, дозволяючи їм продемонструвати основні види діяльності, які роботодавці визнали критичними. Екзаменаційні завдання будуть практичними та прикладними, а не теоретичними чи академічними.

Тому, щоб досягти успіху, вам доведеться виконувати основні види діяльності (у Проектах іспитів ) так само і за тими самими стандартами, які були б дійсними та оціненими на робочому місці. Звіт експерта - один з найважливіших ресурсів, який допоможе вам дати відповідь, яка отримає високі оцінки. CIMA публікує вичерпний звіт екзаменатора для кожного рівня, і ви можете ознайомитися з ним у вікні екзамену з посібником для навчання Планувальника CIMA у розділі "Повні матеріали підтримки після іспиту".

Експерти виявили чотири поширені помилки на всіх трьох рівнях, не лише відповідно до професійної кваліфікації CIMA 2019 (PQ), а й відповідно до PQ CIMA 2015 - кандидати продовжують не проходити іспити CIM C з тих самих причин, незважаючи на зміну навчальної програми! Якщо кандидат набирає низькі бали (наприклад, оцінюється на 1 -му рівні за певну ознаку), цілком ймовірно, що він зробив одну або всі з наведених нижче дій:

  • Не вдалося відповісти на поставлене запитання.
  • Продемонстрували обмежені технічні можливості (тобто прогалини у знаннях або розумінні).
  • Забезпечував недостатнє обґрунтування аргументів.
  • Не вдалося відобразити сценарій або особливості організації та її оточення.

Як завжди, ключ до досягнення прохідного бала або краще - відповісти на поставлене запитання. Більш високі оцінки ставляться за більш повні відповіді, які є актуальними та правильними.

«Щоб досягти 3-го рівня в більшості рис, очікувалося, що ви продемонструєте хороше технічне розуміння теми, що перевіряється, шляхом чіткого та всебічного обговорення, а в разі запитання обґрунтуйте свою відповідь. Відповідь, звичайно, має бути застосована до організації (як попередньо побачених, так і невидимих ​​матеріалів), а також до конкретного сценарію в рамках завдання ». - Екзаменатор

Це 5 найкращих очікувань екзаменаторів у ваших відповідях на іспит CS. Ви повинні відповісти:

  • Продемонструйте необхідні технічні знання щодо змісту навчальної програми.
  • Продемонструйте свою здатність застосувати ці знання до конкретного сценарію, як зазначено у випадку.
  • Будьте добре структурованими, добре використовуйте абзаци для пояснення розвитку пояснень.
  • Надавайте обґрунтування аргументів, наведених у відповіді.

Для цього нижче наведено 10 найкращих рекомендацій експертів.

Перед іспитом

  1. Ретельно перегляньте навчальні матеріали. Кандидати повинні вивчити всі сфери навчальної програми та забезпечити охоплення всіх трьох основ. Пропускати теми, навіть якщо вони складні, ризиковано.
  2. Уважно прочитайте попередньо побачений матеріал і подумайте над цим. Подумайте про галузь та організацію. Це важливо, оскільки всі завдання стосуються застосування до сценарію, а це може означати, що технічні проблеми слід застосовувати певним чином.
  3. Практикуйте завдання з минулих тематичних досліджень і подумайте, чи ваші відповіді вичерпні та актуальні. Витратьте час на введення або написання повних відповідей. Вам спочатку не обов’язково робити це в умовах іспиту, оскільки частина цінності цієї вправи полягає в тому, щоб ви могли правильно інтерпретувати та відповідати на запитання протягом дозволеного часу.

Під час іспиту

  1. Плануйте свої відповіді під час іспиту та приділяйте пильну увагу термінам. При побудові вашої відповіді дуже корисно мати її логічну структуру. Введення загального плану відповідей на початку кожного завдання чи вимоги допоможе вам спланувати структуру та зменшить ризик забуття хороших моментів.
  2. Розумно використовуйте час. Завдання поділяються на окремі вимоги з рекомендаціями щодо зважування кожної вимоги. Якщо у вас є, скажімо, 24 хвилини, доступні для виконання вимоги, то ви повинні прагнути витратити на це приблизно таку кількість часу. Напевно, нерозумно вилучати час з іншої вимоги, щоб ця відповідь була якомога повнішою. Якщо у вас закінчиться ідея до закінчення часу, то, можливо, краще витратити деякий час, що залишився, на обдумування можливих способів розширення цієї відповіді, а не на повернення до більш легкої вимоги. Звичайно, варто використовувати весь час, дозволений для кожного завдання, навіть якщо це означає перегляд та розширення відповідей.
  3. Дайте відповідь на запитання. Як би очевидно це не було, маркери регулярно зауважують, що кандидати часто не відповідають на конкретні вимоги запитань. Перегляд іспитів з CS вимагає вивчення та вивчення кількох моделей та теорій для кожної з трьох основ. Завдання, як правило, передбачають, що ці моделі та теорії нададуть відповідну структуру для відповідей, але ключовим є застосування цих знань до сценарію. Кандидати часто пропонують детальні резюме змісту навчальної програми з невеликим посиланням на сценарій або без нього. Щоб отримати прохідний бал, відповіді повинні стосуватися сценаріїв.

«Було багато прикладів, коли кандидати відповідали на завдання, до якого вони готувалися, і хотіли, щоб їх запитали, а не те, що їх просили. Підготовка, перед тим, як скласти іспит, має бути схвалена, але кандидати повинні пам’ятати, що вони повинні адаптувати свою відповідь, щоб вирішити завдання, поставлене їм у день. Кандидати повинні дуже уважно прочитати завдання, щоб уникнути втрати часу. - Екзаменатор

  1. Застосування до сценарію є ключовим. Необхідно підкреслити, що демонстрації хорошого технічного розуміння недостатньо, щоб пройти самостійно. Кандидати повинні продемонструвати технічне розуміння у контексті сценарію та подробиці вирішеного питання. Інформація, надана кандидатам у рамках завдання, є з певних причин і, наскільки це можливо, має бути включена у відповіді разом із відповідною інформацією з попереднього перегляду. Очевидно, що там, де є прогалини у знаннях, подання заявки неможливе, і тому слід підкреслити важливість того, щоб кандидати забезпечували повну базу знань.
  2. Прийняти аргумент. Деякі відповіді слабкіші, оскільки вони, здається, написані, щоб уникнути суперечностей запропонованому екзаменатором рішення. Пам’ятайте, що маркер позначатиме відповіді по достоїнству. Іноді в бізнесі може бути кілька правильних відповідей. Якщо ви не впевнені, то приділіть хвилину -дві міркуванню та розвитку аргументу, а не друкуйте щось невиразне та непотрібне.
  3. Тримайте свою відповідь актуальною. Яким би спокусливим це не було, не витрачайте час на надання нерелевантних матеріалів, які не відповідають на запитання. Кандидати на іспити з CS часто досліджують галузь та дізнаються про останні події в новинах бізнесу. Висновки з таких попередніх досліджень часто можуть допомогти знайти відповіді. Однак небезпека полягає в тому, що кандидати часто відчувають себе зобов’язаними запропонувати приклади з реального світу, які не стосуються завдання. Відзначаються всі відповідні моменти у відповіді, включаючи ілюстрації з реального світу. Нерелевантні моменти просто втратять час, навіть якщо вони демонструють попереднє читання.

"Ви вмієте пояснювати чітко і всебічно, а не робити непідтверджувані заяви. Написання коментарів, таких як «це покращує прийняття рішень», «цей графік є суттєвим» або «планування посилюється» недостатньо для отримання будь -яких оцінок. Кандидати повинні пояснити "як" та = "чому" це так. Пояснення нерідко можна покращити, додавши в кінці речення "через ...". У поясненнях також має використовуватися інформація, надана вам у рамках конкретного тематичного дослідження, особливо фінансова інформація. Наприклад, причини невідповідностей часто подаються вам у невидимій інформації, вміння вибирати це і використовувати його ». - Екзаменатор

  1. Переконайтеся, що презентація та тон правильні. Відмітки не виділяються для викладання документів певним чином. Подібним чином може знадобитися відповісти так, що може виявитися непопулярним серед вищих керівників, можливо, рекомендуючи відхилити пропозицію одного з директорів (примітка: більш застосовні до іспиту SCS). Найкращий спосіб впоратися з цим - запропонувати чіткий та відповідний аргумент, який задовольняє вимогам. Ми рекомендуємо вам прочитати звіт екзаменатора разом із запропонованими відповідями експерта та вказівками щодо оцінки.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Бізнес освіта, MBA Саморозвиток