Контроль доступу Hikvision Access протестовано

Контроль доступу Hikvision Access протестовано

Технічна команда IPVM протестувала нові контролери Hikvision Access та поділилася своїми висновками.

Конкурентоспроможні ціни та цілеспрямований маркетинг разом із надійним обладнанням та безкоштовним програмним забезпеченням зробили компанію Hikvision вагомим гравцем на ринку відеоспостереження.

В результаті тестування у Hikvision були визначені ряд переваг у порівнянні з іншим компаніям, які пропонують обладнання та програмне забезпечення, що коштують вдвічі дорожче, а саме:

  1. Безперебійна робота. Незважаючи на те, що панель контролю доступу Hikvision є новою для багатьох ринків, вона працює добре, ніяких зависань, збоїв або помилок в інтерфейсі помічено не було.
  2. Надійність обладнання. Панелі Hikvision, навіть у недорогих системах, мають конструкцію, яка здатна витримувати будь-які умови експлуатації.
  3. Гарна інтеграція відеоподій. Об’єднання камер Hikvision з контролером працює добре і швидко. «Функція живлення» включена в програмне забезпечення для управління відеоспостереженням Hikvision iVMS-4200 безкоштовно і працює набагато швидше і надійніше, на відміну від аналогічної пропозиції Dahua.
  4. Доступність. Наприклад, багатодверний контролер доступу K2602 продається в США та Європі приблизно за 525 доларів, а однодверна модель доступна за ціною 350 доларів. Західні конкуренти зазвичай оцінюють подвійні двері від 600 до 850 доларів, а за одинарну – близько 425 доларів.
  5. Цінова конкурентоспроможність. В цілому, Hikvision Access матиме нижчу ціну порівняно з такими брендами, як Lenel, Software House і S2. У порівнянні з Dahua Access, Hikvision дорожче. Наприклад, Dahua стягує близько 150 доларів за багатодверний контролер, тоді як ціна Hikvision майже втричі вище. Частиною більш високої вартості Hikvision є надання продуктів, які не поставляються з Dahua, в тому числі корпусу з замком, силового трансформатора від 120 до 12 В постійного струму і повнорозмірної клемної колодки.
У ході тестування були виявлені певні недоліки панелей контролю доступом Hikvision Access при спільному використанні з обладнанням Dahua, у тому числі: 
  1. Слабка технічна підтримка. При зверненні до служби технічної підтримки Hikvision в США, потрібно тривалий час чекати, аби отримати відповіді на питання. Це суттєвий негативний фактор, враховуючи важливість швидкої роботи служби підтримки для користувачів.
  2. Сумісний лише з програмним забезпеченням Hikvision. Одним з найбільш серйозних перешкод, з якими Hikvision стикається на ринку доступу, є те, що контролери доступу Hikvision працюють тільки з власним програмним забезпеченням, наприклад iVMS-4200. В той час, як Mercury Security працює з 20+, HID VertX – з 10+, Axis з 8+ різними системами.
  3. Hikvision не може бути підключений через будь-яку іншу платформу. Це означає, що тільки рекордери Hikvision можуть використовуватися, наприклад, для таких функцій, як відеоверіфікація. 
  4. Відсутність підтримки PoE. Контролер Hikvision не підтримує PoE, на відміну від багатьох інших невеликих систем контролю доступу.
  5. Тільки зчитувачі Wiegand. При тестуванні підключили кілька типів зчитувачів, включаючи моделі Hikvision і моделі HID 125 кГц або 13,56 МГц. Багато систем тепер підтримують OSDP як опцію для підвищення безпеки шини зчитувача, тоді як Hikvision не підтримує дані формати.

Програмне забезпечення для управління

iVMS-4200 – є безкоштовним клієнтським багатофункціональним програмним інструментом для роботи з пристроями Hikvision та поєднує в собі функції відео, управління доступом і відеодомофона.

Ідея тестування була зосереджена на функціях керування дверима, управління користувачами і налаштування контролера.

В iVMS-4200 доступні всі функції, а інші програми, такі як додаток SADP Hikvision, не потрібні, хоча їх можна використовувати, якщо установники потребують.

Тестування показує, що контролер доступу Hikvision порівняно з іншими платформами, в тому числі з функціями відправки подій в реальному часі, ручного управління доступом, а також дверного контролера і управління користувачами, працював правильно, без збоїв.

Процес додавання власників карток і надання доступу аналогічний більшості платформ доступу щодо створення профілів користувачів, які містять зображення посвідчень особи, PIN-коди, номери карт і профілі доступу.

Запуск перегляду відео на основі подій двері, таких як зчитування або розблокування карткою, є функцією за замовчуванням. На відміну від Dahua Access, де ця функція часто займала 20 секунд і більше, Hikvision робило це швидше – менш ніж за секунду.

Огляд контролера DS-K2602

Контролер DS-K2602 – це мережевий контролер, який здатний контролювати доступ двох дверей одночасно та містить такі функції, як: тривога перевищення часу зачинення дверей, охоронна сигналізація, примусова сигналізація, тривога саботажу. Також, контролер підтримує до 128-ми списків відвідувачів. 

Одна із сильних сторін контролера – це корпус промислового рівня, оснащений потужними силовими компонентами і повнорозмірними клемами. Є можливість налаштувати права користувачів, чорні та білі списки клієнтів (тобто, кому можна надати доступ, а кому ні). 

Панель модуля контролю доступу має на борту автоматичні вимикачі та трансформатори на 120 В змінного струму, але не підтримує з’єднання PoE. 

Всередині корпусу знаходиться високовольтний автоматичний вимикач, локально сконфігурований для однофазного живлення від 120 В до 480 В змінного струму. 

Вузол вимикача показаний на цьому зображенні крупним планом.

Сама панель використовує 12 В постійного струму, тому, якщо пристрій низького струму не можуть використовувати 110 В змінного струму або використовується існуюче джерело живлення. Панель можна встановити, як і інші пристрої контролю доступом, просто відключивши цей вимикач. 

Для установників, які не звикли до систем, Hikvision пропонує повнорозмірний термінальний порт. Однак, доступні портине включають всі відгалужувачі, необхідні для повного підключення пристроїв. Наприклад, роз’єми зчитувача забезпечують тільки живлення, послідовний порт і шину Wiegand, але не включають клеми проводів тампера, зумера або світлодіодного контролера. Ці порти пропонуються безпосередньо на панелі управління, але це означає обхід попередньо підключеної клемної колодки, встановленої на виробництві. 

Номенклатура, яка використовується в точках контакту, також нетипова. Наприклад, Hikvision називає дроти Wiegand ‘D0’ і ‘D1’ ‘W0-1’ і ‘W1-1’, тонка різниця, але вона може викликати плутанину у недосвідчених установників. 

Розбирання панелі

Всередині панелі знаходиться друкована плата, оснащена змінним акумулятором CR-1220, п’єзоехолотом і стійкою тамперного перемикача.

Hikvision DS-K2602 побудований на тій же платі, що і чотирьохдверна версія K2604.

Також були протестовані зчитувачі, які здійснюють контроль доступу HID з використанням Wiegand з різними обліковими даними, включаючи типи 125 кГц і 13,56 МГц, без виявлених проблем. Але Hikvision не підтримує протокол OSDP, який надає безпечний зашифрований і контрольований зв’язок зі зчитувачем.

Огляд кібербезпеки

Тест включав базове сканування портів і аналіз пакетів модуля, що здійснює контроль доступу, а також те, як сервер управління обмінюється даними під час роботи.

Було виявлено, що контролер не використовує «Hik-Connect» або інші сервіси Hikvision і виходить через локальний зв’язок використовуючи один порт.

На сьогодні обладання Hikvision сумісне з програмним забезпеченням та інтелектуальними модулями TRASSIR, у тому числі підтримує:

  • Контролери доступу серії DS-K26xx і DS-K28xx,
  • Термінал з функцією розпізнавання осіб DS-K1T606MF,
  • Термінал з функцією розпізнавання осіб, вимірюванням температури і детектором наявності маски DS-K1T671TM-3XF.
Переглянути каталог


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії IT, програмування, розробка Готельно-ресторанний бізнес, туризм, HoReCa Фінанси, кредит, банківська справа