Меморандум о сотрудничестве в проведении выборов в Украине

Меморандум о сотрудничестве в проведении выборов в Украине

11 апреля 2014 г. Комітет виборців України, Асоціація Бізнес-тренерів, Консультантів, Коучів України, Координаційна Рада Майдану и Автомайдан Киев подписали Меморандум о сотрудничестве в проведении изменений избирательного процесса в Украине.

И мы будем это делать.

текст Меморандума. 

Меморандум
про співпрацю в проведенні змін виборчого процесу в Україні
м. Київ, 11 квітня 2014 р.

Цей Меморандум укладено з метою закріплення домовленостей щодо спільної діяльності з організації незалежного громадського контролю свободи волевиявлення громадян. Широкомасштабна діяльність зі сприяння прозорості демократичних процесів можлива за рахунок активного залучення та професійної роботи з підготовки спостерігачів від громадського суспільства та зміни існуючої виборчої системи.
Стаття 1
В даному Меморандумі сформульовані основні засади співпраці у напрямку реалізації демократичних перетворень в Україні, шляхом проведення змін в системи виборчих процесів в Україні. Ця співпраця буде здійснюватись згідно законодавству України, не мати конфлікту інтересів між Сторонами.
Стаття 2
Сторони серед своїх пріоритетів співпраці у цій сфері зазначають наступні:

  • Організацію залучення громадського суспільства до незалежного спостереження на позачергових виборах Президента України, місцевих виборах, які відбудуться 25 травня 2014 року, виборів до Верховної Ради України
  • Максимальне охоплення території України задля сприяння забезпечення незалежних спостерігачів на всіх виборчих дільницях 
  • Перевірка потенційних спостерігачів на їх особистісну відповідність компетенціям спостерігача
  • Підготовка спостерігачів щодо правових та кваліфікаційних навичок при спостереженні на виборчих ділянках
  • Зміна системи виборчого законодавства в Україні

Стаття 3
Сторони визнають необхідність проведення просвітницької кампанії щодо прозорого виборчого процесу, що розрахована на широку громадськість та громадські об’єднання та ініціативи. 
Стаття 4
З метою досягнення узгоджених цілей сторони домовилися про виконання своїх зобов’язань за цим Меморандумом чесно, прозоро, забезпечити фаховий спеціалістів для організації процесу.
Стаття 5
Сторони сприятимуть залученню інших сторін (громадських об’єднань, громадських ініціатив та рухів, інших організацій саморегулювання, представників ЗМІ та ін.) для підтримки здійснення заходів щодо розвитку співпраці за цим Меморандумом.
Стаття 6
Цей Меморандум набуває чинності з моменту його підписання і діє до досягнення Сторонами спільної мети.
Під час проведення подальших переговорів з іншими організаціями саморегулювання, які є такими за ознаками чи на підставі законодавства, до співпраці за цим Меморандумом можуть долучатися інші неполітичні організації.
Стаття 7
За згодою сторін до Меморандуму можуть бути внесені зміни та доповнення, оформлені у вигляді протоколів, що становитимуть невід'ємну частину цього Меморандуму.

Всеукраїнська громадська організація „Комітет виборців України Олександр Черненко
Громадське об’єднання «Асоціація бізнес-тренерів, консультантів і коучів України» Ірина Сінчалова
Координаційна Рада Майдану Андрій Хома
Штаб Автомадайдан-Київ Іван Рудяк .


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини