Прочитайте программу Арт-калейдоскопу та знайдіть ресурси для себе

Прочитайте программу Арт-калейдоскопу та знайдіть ресурси для себе

Раді представити вам программу Арт-калейдоскопу. Чудові відкриття у самих собі, нові знання та друзі чекають на Вас.

Програма
Арт-калейдоскопу – 2014
„Вітер змін: криза як ресурс розвитку”
з 15 по 22 серпня 2014 року
у живописному куточку нашої України на березі Азовського моря
Ми змінили місце проведення, але ми завжди раді спілкуванню з Вами!
15.08. Заїзд та поселення учасників. 
18.00. Загальні збори. Організаційні питання. 
16.08. 8.00-11.00 (пляж, природа). 
Малахай Світлана. 9 1/2 кроків до щасливої родини (арт-терапія). Родина – як еле-мент пазла: знайдеш відсутній шматочок і картинка життя складеться. Під час спіль-ного життя завжди наступає конфліктний період, коли емоційна прихильність слабшає й виникає психологічний бар’єр між люблячими один одного людьми. Для того, щоб да-ний бар’єр не переріс у відчуження й розрив стосунків пропонується пройти серію ігро-вих вправ для пар, де можна буде розв’язати сімейні проблеми й заново відкрити емо-ційну близькість.
Пригунов Георгій. Метод О.В.Я (опредмечування, візуалізація, якоріння) у проробці симптомів зриву (арт-терапія, візуалізація). Ціль: розвиток здатності до усвідомлення факторів і процесів, що призводять до зниження якості життя. Метод: модель симп-томів зриву по Теренсу Горянському й проробка симптомів зриву за допомогою арт-терапії (техніки візуалізації, опредмечування в різних культурах) 
16.08. 17.00-20.00 (зал). 
Вознесенська Олена. Той, яким я ніколи не буваю (арт-терапія, драматерапія). Перед-бачається робота з масками, які учасники виготовляють та малюють. Це може бути не обов’язково реальне зображення, можлива алегорія, символіка або використання лі-тературних персонажів. Іноді маска показує те, про що сама людина не здогадується. Маска – це наше інше Я, те, що ми презентуємо світу. Але чи є те, що ми про себе не знаємо? Учасники отримують можливість познайомитися з потаємним Я, приміряти на себе цей образ та зрозуміти – чи підходить мені цей напрямок для розвитку. Спробу-ємо розгорнути драматерапевтичну дію з персонажами масок.
Тетяна Тамакова. Шляхів-доріг у нас чимало... Робота як ресурс (арт-терапія). Моя робота приносить мені задоволення і енергію для життя і розвитку. Або я живу в очі-куванні п’ятниці, закінчення робочого тижня? Професійні кризи – етапи професійного розвитку або невідповідність вибору життєвого шляху? Що таке професійна ідентич-ність і які мотиви спрямовують мене при виборі професії? Як моя професія і мотиви її вибору відгукуються в моєму тілі і впливають на нього? Усвідомленню та роботі з цими питаннями і буде присвячений майстер-клас.
20.00-21.00. Процес-група. 
17.08. 8.00-11.00 (пляж, природа). 
Плетка Ольга. Все суєта суєт та ловля вітру (арт-терапія, транзактний аналіз та драматерапія). Переживаючи драму ми або знаходимо ресурс або підкоряємося ризикам у подальшому. Як можна віднайти ресурс зі здавалось б безнадійної ситуації? Чи стане зловлений вітер помічником у вирії життєвих змін? Вибір за нами. 
Малахай Світлана. Мій – не Мій? Який він Мій? Образ в «фокусі» (фототерапія). Прислухайтеся на хвилинку до свого серця. Розгорніть душу на мить. Послухайте, не крутиться в голові: «начебто, я й розумна (диплом у наявності, часто й не один), і гарна (як мінімум, симпатична), і характер не найжахливіший (не без особливостей, звичайно), а підходящого чоловіка досі немає й немає. Кар’єра на висоті, побут налагоджений, а принца наче й не було. Так недовго й до пенсії просидіти, очікуючи, не чи замигтять удалині «червоні вітрила». Запрошуємо, для яких актуальна проблема вибору підло¬дящого партнера для життя, жінок, які шукають ідеальну половинку, справжню любов, надійне чоловіче плече й ніяк не можуть знайти.
17.08. 17.00-20.00 (зал) 
Савінов Володимир. Моделювання внутрішнього світу за допомогою плейбек-театру (PLAYBACK-театр). Криза – це стан, у якому відчуваєш себе некомфортно, незручно, ризиковано, а перспективи розвитку ситуації здаються ненадійними, сумнівними, і та-кими, що вимагають напруження… Криза – і зовнішня, і внутрішня – потребують, як мінімум, уваги. Спокійного, вдумливого розбору у безпечних умовах. Майстер-клас із ви-користанням плейбек-театру надає саме таку можливість, тому що Ви зможете роз-повісти про свої обставини, почуття, плани – і за допомогою інших учасників та плей-бек-театрального інсценування змоделювати свій власний світ.
Пригунов Георгій. Вивчення стратегії вирішення проблем (арт-терапія). Ціль: форму-вання вміння вирішувати проблеми за допомогою стратегії «7 етапів». Метод: вирі-шення реальних проблем у навчальній групі (індивідуально й спільно) з використанням методів арт-терапії.
20.00-21.00. Процес-група. 
18.08. 8.00-11.00 (пляж, природа) 
Плетка Ольга. Народжена з піни морської (міфодраматерапія). З давних давен існує міф про народження богині краси та жіночності Афродіти. Поети, митці, музиканти не раз зверталися до цього образу у своїй творчості. Ми з вами помандруємо сторінка-ми міфу та віднайдемо ресурси своєї жіночності. А у нагоді нам буде міфо-драматерапія та морський простір.
Пригунов Георгій. Секретики (арт-терапія). Ціль: інтеграція «відкладених» творчих ресурсів («захованих талантів») у процес актуальної життєтворчості. Метод: авто-рський варіант арт-терапевтичної процесу (дійства) по моделі дитячих ігор «секрети-ки»* (схованки, таємниці, скарби, таємні місця). Секретик – таємно закопаний квітка, фантик, камінчик, маленька іграшка, прикритий скельцем і не до кінця засипаний зем-лею.
18.08. 17.00-20.00 (зал) 
Малахай Світлана. Ти в гніві або гнів у Тобі? (арт-терапія, казкотерапія, фототера-пія). Будь-яка емоція – це не тільки оцінка ситуації у вигляді емоційного переживання, але це водночас приведення організму в стан готовності діяти. Страх – готовність ті-кати, радість – готовність споживати, гнів – готовність… Про це і багато чого іншо-го ми поговоримо й помалюємо на майстру-класі.
Савінов Володимир. Плейбек-театр для пошуку своєї історії (PLAYBACK-театр). Нам зазвичай здається, що більшість подій, які відбуваються з нами під час кризи, ви-значає палітра різноманітних факторів – чи матеріальне становище, чи зовнішні об-ставини, чи соціальний статус, чи психологічна “недопроробленість” оточення, ще краще, себе. Звичайно, так воно і є. Але всі ці фактори впливають не окремо і часто не безпосередньо, а лише тоді, коли вони стають струнким рядком нашої історії – оповіді, у якій все це складається за певною логікою. На майстер-класі Ви зможете спонтанно проговорити та переглянути свою історію зі сторони – у вигляді театральної мініатю-ри, що дасть змогу більш насичено побачити її причинно-наслідкові зв’язки.
20.00-21.00. Процес-група. 
19.08. Вихідний день. Екскурсія до Азово-Сиваського державного заповіднику, по-їздка в аква-парк та ще багато цікавого (на вибір). 
Нічні перфоманси. Трансцендентний досвід довіри до простору. Нічні купання. 
20.08. 8.00-11.00 (пляж, природа) 
Вознесенська Олена. Щастя в долонях (боді-арт). Наше щастя в наших руках – ми ча-сто чуємо цю ідею, але чи до кінця розуміємо її смисл? Пропоную «дослідити» свої доло-ні та нашу здатність тримати щастя в наших руках.
Плетка Ольга. Ролі мого життя: діапазон змін та ресурсів (казкотерапія, драмате-рапія). Якими ми є? Якими ми хочемо бути? Чому наші уявлення про себе є сприйнят-тям світу крізь призму гендерних рольових проявів. Казкотерапія та драматерапія роз-криють наш внутрішній потенціал.
20.08. 17.00-20.00 (зал) 
Тетяна Тамакова. Знайти всі ключі і відкрити таємні двері (арт-терапія). Криза – це вхід або вихід? За якими дверима знаходяться входи та виходи в історії нашого життя? Якими ключами ми їх відкриваємо? Ключ – це символ чи інструмент? Піти і повернути-ся... прочинити двері або відчинити навстіж ... які функції властиві дверям в моєму житті? Запрошуємо доторкнутися до архетипічної символіці дверей і ключів і почерп-нути невичерпний ресурс несвідомого на нашому занятті.
Плетка Ольга. Груповий портрет (арт-терапія). Взаємодія у групі несе відбиток на-ших сподівань, надій та планів. Коли ми конструктивні у своїх проявах, а коли потребу-ємо підтримки залежить від нашого місця у цій групі. Ми будемо досліджувати можли-вості взаємодії у контексті звичок та спонтанних проявів. Авторський терапевтичний комплекс методик.
20.00-21.00. Процес-група. 
21.08. 8.00-11.00 (пляж, природа) 
Савінов Володимир. З кого та з чого складаюсь я? (з елементами драма терапії). На-ше переживання кризи значно залежить від того, ким себе вважаємо, тобто які скла-дові чи навіть особистості-субособистості обираємо, свідомо чи несвідомо. Такий наш вибір супроводжується і образом мислення, і почуттями, які були саме у тієї людини. На майстер-класі Ви зможете проаналізувати свої найбільш важливі субособистості і за допомогою арт-терапевтичних методик розібрати, які з них ресурсні, а які стали пе-решкодою у житті…
Тетяна Тамакова. Повітряна кулька та ручки, ніжки, огірочок... Тіло як ресурс та інструмент роботи (тілесно-орієнтована арт-терапія). Кожна людина може навчи-тися піклуватися про себе, о своєї особистісної цілісності. Це турбота про своє психіч-не, фізичне, соматичне та емоційне здоров'я. Особливий сенс це набуває для фахівців професії, що допомагає, які за родом своєї діяльності багато контактують з іншими людьми. Суттєвою вимогою нашої роботи є досягнення певного рівня відчування іншої людини. Навчитися відчувати себе – це навчитися бути самим собою.

21.08. 17.00-20.00 (зал) 
Вознесенська Олена. Стосунки та зміни (арт-терапія, драматерапія). Цей майстер-клас для тих, хто потребує змін! Для тих, чиї стосунки їм вже набридли, але як валізу без ручки їх шкода кидати. А чи готові ми до змін? Або ж не бачимо те, що вже всім очевидно?
Пригунов Георгій. Дивимося, почуваємо, чуємо (фільмотерапія). Ціль: виявлення особ-ливостей особистості, вирішення проблем і налагодження взаємин, посилення позитив-ного мислення, пошук і розкриття внутрішніх резервів і потенціалу людину. Метод: фі-льмотерапія як напрямок групової психотерапії з використанням кіно.
20.00-21.00. Процес-група. 
22.08. 8.00-11.00 (пляж, природа) 
Вознесенська Олена. Полярності в стосунках (драматерапія). Як ми живемо в фор-маті полярностей стосунків? Чи потрібна нам близькість або треба мати дистанцію з партнером? Чи хочемо ми стабільності у стосунках або ж нам потрібні певні зміни, розвиток? Де границя між Я и не-Я, і разом з тим де близькість? Дослідимо це разом, спробуємо розібратися та знайти у цих полярностях золоту середину!
Малахай Світлана. Образа як ресурс розвитку (мандалотерапія, казкотерапія, кіно-терапія, фототерапія). Образи – це як важкий мішок, який з роками усе сутужніше тя-гти за собою, тому що згодом він стає усе важче й важче… Цінність уміння вибачати складно переоцінити. Прощення – це користь для здоров’я й психіки, це невід’ємна час-тина духовного розвитку, це одна з основ гармонічної особистості й щасливого життя. Вибачати – це корисно й приємно. Навіщо тобі Образа? Попрощайся з нею!
22.08. 17.00-19.00 (зал) 
Савінов Володимир. Плейбек-театр та відкриття ресурсу виходу із кризи (PLAYBACK-театр). Коли своя історія є більш-менш зрозумілою, криза стає логічно поясненою, тоді зазвичай виникає запитання, що робити далі і як? Який сюжет розвит-ку власної ситуації обрати? Завдяки розігруванню навіть вигаданих сюжетів майбут-нього можна прослідкувати, на що варто тратити сили, а на що – ні. Під час плейбек-гри вивільняється енергія спонтанності – коли розум і почуття знаходять «м’який» ва-ріант співробітництва, і вже не суперечать одне одному, а «обмінюються» ресурсами задля Вашого успіху – опанування кризою та гармонізацією ситуації.
Тетяна Тамакова. Заповідні межі... прикладної медитації (динамічні медітації). Як досягти пізнання надчуттєвого світу, розвинути увагу та інтуїцію, познайомитися з ефективними методами релаксації, визначити свої цілі, позбутися невпевненості і страхів, підібрати найбільш відповідний вам тип медитації, поліпшити своє здоров'я і якість життя...неможливо на одному майстер-класі! Можна доторкнутися до цього заповідному світу, задати собі питання, отримати власний досвід, ввести практику медитації в своє життя на деякий час...запрошуємо в захоплюючу подорож вглиб себе в приємній компанії! 
19.00-21.00. Завершення Арт-калейдоскопу. 
Перформанс плейбек-театру. Почуття та історії учасників Арт-калейдоскопу-2014.
Учасники, які візьмуть участь у майстер-класах з плейбек-театру, проявлять артисти-чні здібності та, звичайно, забажають, – зможуть виступити на сцені під час закрит-тя Арт-калейдоскопу. Ми будемо імпровізувати на теми історій, ситуацій, незаверше-них чи будь-яких інших почуттів інших учасників заходу.
Вручення сертифікатів. Груповий перфоманс.

Інформація про Арт-Калейдоскоп тут: http://www.trn.ua/trainings/41284/


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини