23 квітня запрошуємо на майстер-клас "Сучасні підходи до діагностики та корекції порушень письма у дітей молодшого шкільного віку"

23 квітня запрошуємо на майстер-клас "Сучасні підходи до діагностики та корекції порушень письма у дітей молодшого шкільного віку"

Проводить семінар Чередніченко Наталія Володимирівна – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри логопедії Інституту корекційної педагогіки та психології Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова.

Мета: закріпити та систематизувати теоретичні знання логопедів-практиків з даної теми, формувати практичні уміння та навички фахівців щодо методів діагностики  та корекції різних форм дисграфії та дизорфографії у молодших школярів, озброїти їх методиками корекційної роботи щодо попередження труднощів у навчанні грамоти та граматики  у дітей старшого дошкільного віку.

Зміст майстер класу містить теоретичну та практичну частини.У теоретичній частині буде висвітлено сучасний психолінгвістичний та психолого-педагогічний підхід щодо вивчення причин, механізмів, симптоматики та корекції різних форм дисграфії та дизорфографії у дітей, розкрито основні передумови формування навичок письма, проаналізовано  поняття «мовна здібність» та його роль в опануванні писемного мовлення.                 

У практичній частині буде висвітлено методики діагностики різних типів дисграфічних та дизорфографічних помилок, розкрито їх механізми та методи подолання. Особлива увага буде зосереджена на методиках формування у дітей навичок диференціації фонемо-графем в усному та писемному мовленні, формуванні навичок різних видів мовного аналізу та синтезу (фонематичного, морфологічного, синтаксичного), а також формуванні основних мовних понять. Окремо розглядатиметься питання формування у дітей фонетико-графічної грамотності, орфографічної пильності та навичок контролю та самоконтролю на письмі.             

Слухачам буде продемонстровано різні види усних та письмових практичних фонетико-графічних та граматичних вправ, завдяки яким у дітей виробляються навички грамотного письма. Буде наведено приклади логопедичних занять, спрямованих на корекцію дисграфії та дизорфографії. Учні майстер-класу матимуть змогу самостійно проаналізувати письмові роботи учнів, визначити типи та механізми патологічних помилок та розробити стратегію їх подолання. 


Телефон:[відкрити контакти]+380 (66) 073-57-51

[відкрити контакти]+380 (96) 931-74-71


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини