Журнал Кадровик України № 9, вересень 2016

Журнал Кадровик України № 9, вересень 2016

Вийшов з друку вересневий номер. Анонс журналу «Кадровик України» № 9, 2016 р.

Трудові відносини із сезонними працівниками. Як не припуститися помилок під час укладання й припинення трудових договорів із сезонними працівниками, а також інші аспекти сезонної роботи розглянуто в статті.

Складові соціального пакета: оформлення та оподаткування. Роботодавець має знати, які документи слід оформити в разі надання тієї чи іншої складової соціального пакета та як оподатковувати вартість наданих додаткових пільг.

Додаткова відпустка окремим категоріям ветеранів війни. З 2015 р. учасники бойових дій та інваліди війни мають право на додаткову відпустку зі збереженням заробітної плати. Про особливості надання додаткової відпустки дізнайтеся зі статті.

Зміна № 5 до Класифікатора професій. Наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України було затверджено Зміну № 5 до КП, яка набрала чинності 15 серпня поточного року. Що ж змінилося цього разу?

Законодавство про авторські та суміжні права: що варто знати кадровикам. Право інтелектуальної власності — це право особи на результат інтелектуальної, творчої діяльності або на інший об’єкт інтелектуальної власності. Хто може належати до працівників-авторів, які права вони можуть мати згідно із законодавством?

Зміни у штатних розписах дошкільних навчальних закладів. Внесено зміни до Типових штатних нормативів дошкільних навчальних закладів, які стосуються зміни назви посади керівника дошкільного навчального закладу, введення додаткових посад та уточнення кількості штатних одиниць тощо.

Оплата праці у вихідні та святкові дні. У яких випадках забороняється праця у вихідні та святкові дні та як оплачується робота працівників, які залучаються до роботи у вихідні та святкові?

Зміни в оподаткуванні пенсій. Внесено зміни до Податкового кодексу України щодо оподаткування пенсій. Що саме змінилося — з’ясуємо в статті.

Порядок звітування щодо коштів ФСС з ТВП. Зі статті ви дізнаєтеся про строки подання звітності та відповідальність за їх порушення, особливості заповнення звіту за формою Ф4-ФСС з ТВП та порядок подання заяв-розрахунків тощо.

Оформлення інформаційно-аналітичних документів. Пропонуємо ознайомитися з вимогами до підготовки найпоширеніших видів інформаційно-аналітичних документів.

Зміна до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 62 (1) «Виробництво та розподілення електроенергії»

Люди, які вступають у конфлікти: інструкція для HR-менеджерів і керівників. Про те, як запобігати конфліктним ситуаціям на роботі, дізнайтесь зі статті.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини