У Львові презентували освітній ІТ–центр для школярів та вчителів

У Львові презентували освітній ІТ–центр для школярів та вчителів

У Львові презентували Інноваційний навчальний комплекс «ІТ- освіта» - центр для викладачів та старшокласників, які цікавляться ІТ-індустрією.

Створення комплексу ініціював Вищий навчальний заклад «Комп’ютерна Академія ШАГ». До його складу ввійшло 14 шкіл міста. Основним призначенням комплексу є розробка та реалізація новітніх підходів в освіті у системі підготовки фахівців для ІТ індустрії.

До завдання комплексу відноситься:

  • набуття старшокласниками мяких навичок через вивчення основ інформаційних технологій в коворкінговій формі;
  • розвиток профорієнтаційної обізнаності учнів випускних класів навчальних закладів комплексу у галузі комп’ютерних наук та інформаційних технологій;
  • надання послуг у системі підвищення кваліфікації для викладачів середньої школи шляхом проведення спеціалізованих семінарів, тренінгів та майстер класів.

У  Львові презентували Інноваційний навчальний комплекс «ІТ- освіта». Учнів шкіл, що входять в Комплекс, навчатимуться за дворічною навчальною програмою, яка охоплює: дисципліни для набуття м’яких навичок (англійська мова, риторика та критичне мислення) та дисципліни для набуття основ професійних знань та умінь (основи програмування, веб-програмування, основи робототехніки та сучасних інформаційних технологій).

«Наш девіз – «навчання –гра». Ми вибрали модулі та предмети, які на наш погляд, є найбільш цікавими. Суть комплексу в тому, аби діти набирались так званих «м’яких» навичок для того, щоб  бути презентабельними і на момент закінчення навчання чітко знали, ким хочуть стати в  майбутньому», - розповів Дмитро Пелешко,  проректор Вищого навчального закладу «Комп’ютерна Академія ШАГ».

Заняття проводитимуться у форматі коворкінгу. Також у програмі – проектна робота у складі команд з фінальною презентацією результатів по завершенню кожного семестру.

«Діяльністю комплексу ми хочемо змінити громадську традицію, за якою панівною думкою є те, що основними професіями є медицина, юриспруденція, торгівля. Зараз постають нові виклики, які нерозривно повязані з  ІТ-технологіями. І ми допоможемо дітям зробити свої перші кроки на шляху подолання цих викликів», - зазначала Богданна Проців, директор  Львівської спеціалізованої  середньої загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів №81 ім. П. Сагайдачного.

Кураторами Інноваційно навчального комплексу «ІТ-освіта» стали Львівський ІТ-кластер та українські компанії ІТ-індустрії – SoftServe, EPAM.

«Мета нашого комплексу -  виховати успішну людину, яка буде впливати на бізнес, який повязаний з ІТ. Як відомо становлення дитини починається з гри, потім виникає захоплення і нарешті формується призначення. Насаджування інформації, яке традиційно має місце в школах та університетах, вже є неактуальним. Суспільству потрібні особистості, які вміють відбирати інформацію, її обробляти і приймати стратегічні рішення. Саме цьому контексті вбачаю основне призначення цього Комплексу. Вірю, що він стане прикладом таких інноваційних підходів і новітніх програм, яким будуть всі заздрити», - розповів Володимир Вергун, керівник навчальної лабораторії EPAM

До складу координаційної ради комплексу, крім представників навчальних закладів та ІТ-компаній, ввійшли очільники освіти Львова.

«Програми, які пропонуються, допоможуть нашим випускникам стати конкурентно спроможними. Зважаючи на велику затребуваність на ринку високо професійних працівників, кращі навчальні заклади будуть конкурувати за них», - зазначила Зоряна Довганик, в.о. начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Навчальний Комплекс  розпочне свою роботу з вересня 2017 року.

«Заснування інноваційного комплексу – це ще одна можливість для вчителів і керівників навчальних закладів побачити організацію навчально-виховного процесу абсолютно з іншої сторони – більш сучасної, не такої заангажованої, і не в тих стандартах, до яких ми звикли. Ми повинні вміти відійти від цих підходів і вчити дітей тому, що завтра буде найнеобхіднішим. Тому одним з пріоритетних напрямків діяльності цього комплексу є підвищення кваліфікації вчителів», - заявила Галина Слічна, в.о. заступника міського голови з гуманітарних питань, директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Довідка

Учасниками комплексу є: ВНЗ «Комп’ютерна Академія «ШАГ» та загальноосвітні навчальні заклади м. Львова (НВК «Школа-гімназія «Сихівська», ЛНВК ім. В. Стуса «спеціалізована школа І ступеня - гімназія міжнародних відносин», загальноосвітня школа «Берегиня» та загальноосвітні школи № 2, 5, 13, 29, 32, 49, 65, 66, 78, 81, 96 м. Львова)


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини