"Аутизм Украина". Практические тренинги от специалистов из Польши

"Аутизм Украина". Практические тренинги от специалистов из Польши

24 и 25 марта в Киеве пройдут два тренинга от портала AUTISM.UA. Это практические тренинги с участием польских специалистов, специализирующихся на работе с детьми с аутизмом и на работе с образовательным коллективом в кризисных ситуациях.

24 та 25 березня у Києві відбудуться два тренінги за участю фахівців з Польщі.

Місце проведення: м. Київ, готель «Русь», вул. Госпітальна, 4.

AUTISM.UA – це практичні тренінги за участю польських фахівців, які спеціалізуються на роботі з дітьми з аутизмом та на роботі з освітнім колективом у кризових ситуаціях. Після закінчення тренінгу видається сертифікат учасника від польських партнерів.

Для кого: для вчителів, асистентів вчителів, тьютерів, психологів, фахівців по роботі з дітьми з особливими освітніми потребами, адміністрації освітніх закладів та батьків.

Реєстрація на тренінги вже відкрита: https://event.autism.ua/

Мета тренінгів:

  • Забезпечити фахівців та батьків практичними навичками для роботи з дітьми з РАС. Навчити, як підготувати колектив до дитини з особливими освітніми потребами.
  • Навчити, як працювати з учнями в таких кризових ситуаціях, як важка поведінка, насильство, агресія, неприйняття колективом, де є діти з особливими освітніми потребами.

Теми тренінгів:

  • Аутизм. Визначення потреб учня, планування праці та методи в освітніх закладах.
  • Втручання у важких та кризових ситуаціях. Діагностика, правила, етапи та методи роботи в освітніх закладах.

 Організатори тренінгів:

  • Асоціація міжнародних і всеукраїнських громадських організацій «СHILD.UA»
  • Портал “Аутизм Україна” (https://autism.ua/)

Соорганізатори тренінгів: СПД Білан Євгенія Павлівна

Генеральний партнер:

Premier Hotels end Resorts.

Для учасників тренінгів діє знижка на розміщення в готелі Premier Hotel Rus (на 24-25 березня) – 30%.

Увага! Реєстрація учасників  розпочнеться з 15 лютого на сторінці порталу: https://event.autism.ua/

Спікери : 

Anna Pyzikiewicz

Магістр Ганна Пижикевіч  (А.Pyzikiewicz) – спеціальний педагог. Закінчила Вищу Школу Спеціальної Педагогіки та Основи Психотерапії на факультеті Реабілітації Академії фізичного виховання. Понад 25-ть років працює в інтеграційних класах школи № 69 у Варшаві. Протягом багатьох років співпрацює з Варшавським Центром освітньо-соціальних інновацій і тренінгів, Варшавським Центром перепідготовки вчителів, Фондом Синапсис та Асоціацією Допомоги дітям з прихованими порушеннями. Проводить тренінги для вчителів і батьків в області роботи з дитиною з особливими освітніми потребами. Проводить терапевтичні  заняття  та заняття з  соціалізації  дітей з аутизмом.

Dorota Jasinska

Магістр Дорота Ясиньська (Dorota Jasińska) – випускниця Факультету Біології і Наук про землю Університету Марії Кюрі – Склодовської в Любліні, а також аспірантури в області Організації і Управління  освітою у Вищій школі бізнесу ім.Р. Лазарського у Варшаві. Дипломований педагог із багаторічним досвідом роботи. Тренер Асоціації тренерів неурядових організацій. Випускниця Школи Викладачів, має сертифікат вчителя І ступеня колегіуму Wratislaviense. Член правління Польської Асоціації Синдрому Туретта у Варшаві, де, зокрема, проводить консультації та групи підтримки для сімей і хворих. Учасниця Європейської Конференції Синдрому Туретта (ESSTS) в Лондоні (2015 рік). Учасниця  німецьких і норвезьких Національних Асоціацій Синдрому Туретта. Автор публікацій, програм, тренінгів для педагогічних керівників, педагогів, психологів і батьків в області особливих освітніх потреб (Група синдром Туретта, Синдром Аспергера).

Katarzyna Pankowska-Jurczyk

Доктор Катерина Панковська–Юрчик (Katarzyna Pankowska-Jurczyk) – Президент Фонду «Підтримка та розвиток», доктор наук з фізичної культури, психолог, закінчила аспірантуру психології кризи і кризових ситуацій, арт-терапевт, сертифікований репетитор, викладач, інструктор, тренер в області психологічного навчання, інструктор з плавання, гімнастики та волейболу, дипломований вчитель. Провела більше 2000 годин тренінгів, в тому числі понад 150 групових та індивідуальних. Також є автором численних публікацій про те, як справлятися у важких і кризових ситуаціях. Брала участь у численних міжнародних проектах. Експерт Ради Європи з професійного розвитку вчителів в рамках Програми Pestalozzi, що просуває погляди, навички і знання у галузі розвитку демократичних суспільств, заснованих на цінностях, таких, як людська гідність, рівність, терпимість. Співпрацює з вищими польськими навчальними закладами, Центром розвитку Освіти, Центром підвищення кваліфікації вчителів. Спеціалізується на проведенні ліквідації аварійних ситуацій в закладах та  установах  освіти.

Програма тренінгу 1. ЗАВАНТАЖИТИ ТУТ

Ціна при оплаті :

  • до 05.03 – 1000 грн. (включаючи кофе-брейки)
  • після 05.03 – 1200 грн. (включаючи кофе-брейки)

!!!! В ціну входить тільки оплата послуг спікерів! Витрати на організацію заходу, логістику, розміщення, перебування спікерів та оплату трьох пільгових місць бере на себе Асоціація”CHILD.UA . 

24 березня 2018 р.

ЧасРозкладСпікери

8:00 – 9:00 Реєстрація учасниківАнна Пижикевич, Дорота Ясиньська

9:00 – 9:15 Привітання, ознайомлення з цілями і програмою занять

9:15 – 10:30 Планування роботи з учнями з аутизмом, Синдромом Аспергера – поради та приклади, стратегії поведінки. Організація робочого місця (Обговорення, індивідуальні та групові вправи)

10:30 – 10:45 перерва

10.45 – 12.30 Адаптація форм і методів роботи для задоволення потреб учня з Синдромом Аспергера і аутизмом. (Обговорення, індивідуальні і групові вправи)

12:30 – 12:45 перерва

12.45 – 14.15 Як підготувати групу однолітків на присутність учня з аутизмом, Синдромом Аспергера?

Роль навчання соціальним навичкам дітей та підлітків з аутизмом, Синдромом Аспергера. (Обговорення, індивідуальні і групові вправи)

14:15 – 15:15 обід

15:15 – 16:45 Характеристика соціальних навичок дітей і підлітків, які виявляють труднощі у побудові відносин. Планування занять, спрямованих на формування соціальних компетенцій.

(Обговорення, індивідуальні та групові вправи)

16:45 – 17:00перерва

17:00 – 18:30 Методи роботи, спрямовані на розвиток соціальних навичок. Практичне застосування вивчених методів у різних соціальних ситуаціях в освітньому середовищі та сім’ї.

(Обговорення, індивідуальні і групові вправи)

18:30– 18:45 Підсумування та оцінка занять

Програма тренінгу 2. ЗАВАНТАЖИТИ ТУТ 

Ціна при оплаті :

  • до 05.03 – 1000 грн. (включаючи кофе-брейки)
  • після 05.03 – 1200 грн. (включаючи кофе-брейки)

25 березня 2018 р.

ЧасРозкладСпікери

07:30– 8:00Реєстрація учасниківДоктор Катерина Панковська-Юрчик

08:00– 8:15Привітання, ознайомлення з цілями і програмою занять

8:15 – 09:30Інтенсивність кризи і критерії діагнозу. (Обговорення, питання-відповіді)

09:30 – 09:45перерва

09:45 – 11:30Принципи та етапи кризової інтервенції (Обговорення, питання-відповіді, групові вправи)

11:30 – 11:45 перерва

11:45 – 13:15Контакт, будування відносин та дії кризової інтервенції (Обговорення, питання-відповіді, групові вправи )

13:15 – 14:00 обід

14:00 – 15:30 Реагування в ситуації контакту з важкою поведінкою (Обговорення, питання-відповіді, групові вправи )

15:30 – 17:00 Втручання у разі агресії та насильства в школі (Обговорення, питання-відповіді, індивідуальні вправи). Підсумування та оцінка знань.

Увага! Кількість місць обмежено. 

Реєстрація учасників на сторінці: https://event.autism.ua/

Читайте далі на “Аутизм Україна”: Зйомка соціального ролика про батьків та дітей з аутизмом


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини