Пілотний проект інспектувань Держпраці

Пілотний проект інспектувань Держпраці

Інспекційна програма Держпраці стартувала у Львівській, Одеській, Херсонській та Черкаській областях. Мета програми — виявити неоформлених працівників, з’ясувати причини поширення цього явища та вивести неформальну зайнятість з «тіньової» економіки.

Держпраці здійснюватиме інформаційну підтримку пілотної інспекційної кампанії, яка передбачає роз’яснювальну роботу серед роботодавців, працівників й інших груп населення про зміст і цілі кампанії, переваги належного оформлення трудових відносин.

Також реалізовуватиметься інспекційний блок, у межах якого проводитимуться інспекційні відвідування підприємств будівельної та торгівельної галузей із метою виявлення фактів незадекларованої праці (саме у цих сферах діяльності, за даними досліджень, — найвищий показник нелегальної зайнятості у низці областей, зокрема, на Львівщині).

Інспекційні відвідування проводитимуть за Порядком здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 р. № 295, що набув чинності 16 травня 2017 року.
                                                                        Джерело: газета «Консультант Кадровика»


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Менеджмент, керування, KPI