Тимчасова непрацездатність за підсумованого обліку робочого часу

Тимчасова непрацездатність за підсумованого обліку робочого часу

Які особливості обчислення допомоги з тимчасової непрацездатності, якщо працівник працює за підсумованим обліком робочого часу?

Облік робочого часу (підсумовний, поденний) не впливає на обчислення та оплату лікарняних. 

Розрахунковий період для обчислення середньої заробітної плати складає 12 календарних місяців перебування в трудових відносинах (з першого до першого числа) за останнім основним місцем роботи застрахованої особи, що передують місяцю в якому настав страховий випадок.

Сума страхових виплат застрахованій особі та оплати перших п'яти днів тимчасової непрацездатності за рахунок коштів роботодавця обчислюється шляхом множення суми денної виплати, розмір якої встановлюється у відсотках середньоденної зарплати залежно від страхового стажу, якщо його наявність передбачена законодавством, на кількість календарних днів, що підлягають оплаті.

Отже, розрахунковим періодом є календарний місяць, а оплата провадиться за календарні дні. Таким чином, якщо працівник працює за графіком підсумованого обліку робочого часу, оплата за дні тимчасової непрацездатності буде здійснюватися за календарні дні


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Бухгалтерія, облік та податки Діловодство, секретаріат, АГВ