Держпраці перевірятиме дотримання нормативу працевлаштування осіб з інвалідністю

Держпраці перевірятиме дотримання нормативу працевлаштування осіб з інвалідністю

Визначити новий Порядок зарахування кількості робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю до виконання нормативу таких робочих місць пропонує Міністерство соціальної політики України, яке вже розробило відповідний проект постанови КМУ.

Згаданим проектом пропонується, аби під час визначення кількості працівників, необхідного для розрахунку середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, особи з інвалідністю, прийняті чи переведені на неповний робочий день або неповний робочий тиждень, в обліковій кількості враховувалися пропорційно часу фактичної зайнятості (крім випадків, коли робота на умовах неповного робочого часу рекомендована рішенням медико-соціальної експертизи, що проведена медико-соціальною експертною комісією).

Також мають намір затвердити механізм проведення Держпраці перевірок підприємств, установ, організацій, у т. ч. підприємств, організацій громадських об’єднань осіб з інвалідністю, фізичних осіб, що використовують найману працю, в яких за основним місцем роботи працює вісім і більше осіб щодо дотримання нормативу працевлаштування інвалідів.

Джерело: портал «Відділ Кадрів 24»


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Менеджмент, керування, KPI