Атомна спектроскопія з індуктивно-зв'язаною плазмою. ICP-OES, ICP-MS. Нова зустріч відбудеться 27 березня

Атомна спектроскопія з індуктивно-зв'язаною плазмою. ICP-OES, ICP-MS. Нова зустріч відбудеться 27 березня

13 березня 2009 року відбулося лабораторне заняття на тему: «Атомна спектроскопія з індуктивно-зв'язаною плазмою. ICP-OES, ICP-MS». Заняття проводив хімік-методист Данило Шульга.

Лабораторне заняття передбачає індивідуальне спілкування з тренером, тому група була невелика - 7 осіб. Це дало можливість кожному з учасників отримати доступ до обладнання, під час практичного заняття і демонстрації процесів.

В ході проведення заняття розглядалися такі питання: область застосування методу оптико-емісійної і мас-спектрометрії з індуктивно зв'язаною плазмою, інструментальне забезпечення методу, оптимізація умов вимірювань, методи калібрування, джерела перешкод оптико-емісійної спектрометрії і методи їх усунення, мокре і сухе озолення проб і багато іншого. В ході заняття проводилася демонстрація аналізу, розбиралися базові питання, підготовка до процесу, а також комплектація, необхідна для роботи.

Слухачі подякували тренеру за індивідуальний підхід, гнучкий та доступний виклад матеріалу!

В кінці заняття всі слухачі отримали іменні сертифікати.

Відгуки учасників:

Гусарова Діна Володимирівна,  начальник лабораторії елементного аналізу, ТОВ «Фабрика агрохімікатів»: "Цікавий прилад. Інформація надана в доступній формі, викладач охоче ділиться своїми знаннями".

Лук’яшенко Владислав Григорович, інженер-дослідник, ТОВ «Фабрика агрохімікатів»: "Семінар чудовий. Відкрив для себе багато чого нового. Дякую".

Наступний захід для співробітників лабораторій відбудеться 27 березня 2019 року, тема "Оцінка невідповідностей в методах "мокрої хімії". Программа та реєстраційна форма на сайті організатора


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини