Блог навчальних закладів

На жаль, статтю не знайдено

Цю статтю було видалено або приховано.

Знайдено 27 статей

Знання як виклик

Дитина творить диво, коли збирає літери в слова, коли додаючи до одного числа інше отримує третє значення. У цьому є чаклунство. Але поступово світ стає зрозумілим, шкільна освіта набуває рис кріпацтва — ти прикріплений до «поміщика»...

Про Матір, сепарацію та Будду

У певному сенсі тема сепарації та інтеграції проявляється у всіх наших взаємодіях. Потреба близькості у партнерстві, запит на визнання у суспільстві, потокові стани — це досвід інтеграції, що базується на контакті з мамою.

Психологічне консультування з Борисом Медвідем

Консультування — це багатошаровий процес взаємодії психолога та клієнта. Як консультант я бачу своє завдання в тому, щоб у процесі консультування відбувалася не лише терапія, а й формування уявлень про себе як про унікальне та складне явище.

Спіральна динаміка: архетипи та психічний розвиток

Що можна сказати про психіку? Що вона динамічна і що при цьому стійка. Це є пародоксально, але так і є. Щоб розвиватися, потрібно допустити мінливість нашого Я. Образ спіралі є зручним прикладом поєднання динаміки та стійкості...

Хто мислить тріалектично?

За рівнем складності людське мислення можна розділити на такі моделі опису: алектика, монолектика, діалектика, тріалектика та квадролектика.

16 архетипів

Багато хто знає про 12 рольових архетипів. Але є інший оригінальний набір архетипів зі своєю логікою та структурою. Пропонований курс досліджує 16 архетипів. Кожен архетип має свою стратегію, як спосіб оптимального прояву, так і свою пастку.

Як герой стає Переможцем

Книга-щоденник «Як герой стає переможцем» — це технологія саморозвитку, створена психологами-практиками. Вона розрахована для щоденного читання і практики протягом більш як трьох місяців.

Психологічний аспект Бардо Тьодол

Багато езотериків і майстрів пишуть про цей стан, він бажаний і можливий, але чому це не відбувається в житті? «Бардо Тедол» дає відповідь: інтенсивність і яскравість того переживання такі, що свідомості не вдається визнати цей стан як свій.

Світ — це текст чи набір кубиків?

У психологічному контексті «літерами» вважатимуться конкретна емоція чи стан. «Словами» будуть окремі комунікації: Я-Мама, Я-Партнер, Я-Начальник. Уміння складати пропозиції — це здатність узагальнювати свою поведінку.

Тіні гасять хвилі

Зазвичай під Тінню розуміють негативні образи та форми. Але демонізація Тіні — це вже «упаковка», спосіб окультурити тіньові прояви. У Тіні немає чужого та спочатку ворожого наповнення. Відкидання Тіні — це перегрупування психічних сил.