Допоміжні служби в аналітичній лабораторії. Зберігання та підготовка стандартів та реактивів, миття посуду, вимоги до аналітичного посуду і процедури калібрування. Практичні приклади. Кваліфікація допоміжного обладнання в аналітичній лабораторії

Допоміжні служби в аналітичній лабораторії. Зберігання та підготовка стандартів та реактивів, миття посуду, вимоги до аналітичного посуду і процедури калібрування. Практичні приклади. Кваліфікація допоміжного обладнання в аналітичній лабораторії

3 листопада в АТ «Київмедпрепарат» відбувся авторський семінар кандидата хімічних наук, лектора компанії СТР Макаренка О.Г.

Семінар був присвячений актуальній темі - організації та особливостям роботи допоміжних служб в контрольно-аналітичній лабораторії фармацевтичного підприємства.

Зокрема особлива увага була приділена організації безпечної роботи хімічної лабораторії, менеджменту та зберіганню реактивів та стандартних зразків, роботі з мірним посудом та кваліфікації допоміжного обладнання лабораторії, задіяної в галузі контролю якості лікарських засобів. Окремі елементи організації безпечної роботи лабораторії наводились на прикладі провідних світових виробників лікарських засобів та хімічних індустріальних компаній. Аналізувалось законодавство України щодо вимог техніки безпеки та протипожежної безпеки.

Цікаву дискусію викликало питання менеджменту стандартних зразків у зв’язку з вимогами нової версії стандарту ДСТУISO/IEC 17025:2017 та особливості застосування фармакопейних стандартних зразків, в тому числі провідних Фармакопей, при проведенні випробувань лікарських засобів.

Багато уваги було приділено роботі з реактивами, в тому числі тим, які готуються безпосередньо в лабораторії. Такі питання, як особливості маркування реактивів, робота з простроченими реактивами викликали жваве обговорення в аудиторії.

В ході семінару значну увагу було приділено менеджменту мірного посуду, процедурам його підготовки до використання в аналізі. Зокрема розглядався вплив різних засобів очистки та висушування мірного посуду на результати аналізу. На прикладі програми Excel наведено розрахункову форму організації кількісних розрахунків при тестуванні мірного посуду.

Протягом семінару лектор відповідав на численні питання та приймав активну участь у живій дискусії.

Ми вдячні компанії АТ «Київмедпрепарат» та її співробітникам за активну участь у семінарі.

Більше фото на нашій сторінці в ФБ.

З питань корпоративного навчання - пишіть, дзвоніть, ми завжди на зв'язку!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини