Ресторатори проти карантину вихідного дня

В Україні відбулася акція #МаюПравоПрацювати 11 листопада 2020 року Українська ресторанна асоціація та Регіональні ресторанні об’єднання провели загальноукраїнську акцію

11 листопада 2020 року Українська ресторанна асоціація та Регіональні ресторанні об’єднання провели загальноукраїнську акцію #МаюПравоПрацювати проти запровадження Карантину вихідного дня.

Акція відбулася біля Кабінету міністрів в Києві та під будівлями Обласних державних адміністрацій в регіонах України.

До протесту підключилися 23 міста: Київ, Львів, Луцьк, Харків, Рівне, Суми, Тернопіль, Полтава, Запоріжжя, Маріуполь, Херсон, Івано-Франківськ, Одеса, Дніпро, Миколаїв, Мелітополь, Житомир, Краматорськ, Кривий Ріг, Кропивницький, Хмельницький, Черкаси, Чернівці, Вінниця.

Мітингувальники вийшли із гаслами “Карантин вихідного дня — це мільйон людей без роботи”, “COVID-19 не залежить від доби”, “Немає роботи — немає податників”, “Ресторанний бізнес — це мільйон годувальників”, “Без бізнесу — немає економіки”, “Не можете допомогти — не заважайте” тощо.

Основні вимоги: не допустити Карантин вихідного дня та будь-які обмеження часу роботи закладів громадського харчування — адже будь-які обмеження та заборони знищать ресторанну галузь України, і не допоможуть у боротьбі з COVID-19.

“Кафе — безпечніші за метро та маршрутки”, — наголошують ресторатори.

Зокрема, у Києві взяли участь в акції близько 2500 представників ресторанної галузі. Щоб привернути увагу до проблеми учасники акції були у професійному одязі: у кітелі, фартуку — разом із каструлями, ополониками, кришками від каструль для створення шумового ефекту.

Позаяк, Кабінет міністрів проголосував за введення в Україні карантину вихідного дня, який почне діяти з 14 листопаду та триватиме до 30 листопаду. Та представники ресторанної галузі будуть продовжувати боротьбу за право працювати. Українська ресторанна асоціація


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини