Приготування і контроль якості поживних середовищ (належна практика, документація). Старт 2 грудня!

Приготування і контроль якості поживних середовищ (належна практика, документація). Старт 2 грудня!

Не дивлячись на складний епідеміологічний стан в країні з 11 по 13 листопада 2020 року Школа лаборанта – мікробіолога продовжила свою роботу.

З урахуванням усіх можливих протиепідемічних заходів в місті Харкові в Департаменті мікробіологічних досліджень ТОВ «Науковий центр розробок і впроваджень» пройшло чергове лабораторне заняття на тему «Приготування і контроль якості поживних середовищ (належна практика, документація)». Цього разу до нас на навчання завітали лаборанти – мікробіологи з контролю якості Товстоган Ганна та Гордієнко Ірина з ТОВ «САНІМЕД-М» (м. Харків) та вже знайома нам біолог Сова Олена з ТОВ «Інспекторат Україна» (м. Одеса), яка вже була на лабораторному занятті в нашій Школі по темі «Підготовка приміщень мікробіологічної лабораторії (належна практика, документація), мікробіологічний моніторинг в мікробіологічній лабораторії» та вирішила продовжити навчання.

Слухачі з цікавістю прослухали теоретичний матеріал, присвячений темі лабораторного заняття, а також на практиці пройшли усіма основними етапами приготування та контролю якості стерильних живильних середовищ та розчинів. Прийняли участь в процесі експериментального контролю якості приготованих живильних середовищ та розчинів по біологічним показникам згідно з вимогами Державної Фармакопеї України діючого видання, а також дослідили значення рН приготованих рідких та густих живильних середовищ до та після стерилізації, провели контроль чистоти середовищ в ламінар-боксі, облік та інтерпретацію отриманих результатів, вивчили супровідну документацію, а також обговорювали усі теоретичні та практичні деталі, які супроводжують один з основних процесів в мікробіологічних лабораторіях, від яких залежить якість отриманого результату.

Протягом всіх трьох днів навчального процесу між лектором – начальником Департаменту мікробіологічних досліджень Дунай Оленою та співробітниками Департаменту, які вели практичні заняття, Шеремет Наталією та Макаренко Катериною йшла безпреревна дискусія, яка дозволила дуже ретельно обговорити багато проблемних та щоденних питань з практичної роботи, які торкалися не тільки теми лабораторного заняття, а й інших питань з професійного життя мікробіологів.

Як і всі наші лабораторні заняття це професійне спілкування пройшло в дуже теплій в усіх сенсах та насиченій інформацією та обміном досвідом атмосфері та принесло задоволення та приємне відчуття від спілкування і організаторам і учасникам навчання.

Школа мікробіолога продовжує свою роботу і чекає саме на вас у грудні:

2 – 4 грудня 2020 р. – Приготування і контроль якості поживних середовищ (належна практика, документація) https://ql.org.ua/prygotovlenye-y-kontrol-kachestva…/

9 – 11 грудня 2020 г. – Підготовка приміщень мікробіологічної лабораторії (належна практика, документація), мікробіологічний моніторинг в мікробіологічній лабораторії https://ql.org.ua/podgotovka-pomeshhenij…/

Програми та реєстрація – за посиланнями.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини