З 23 вересня 2021 р. «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19

З 23 вересня 2021 р. «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19

Нагадуємо обмеження "жовтої" зони, які вступнять в силу

За результатами засідання Державна комісія ТЕБ та НС вирішила встановити з 00 год. 00 хвилин 23 вересня 2021 р. «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території всіх регіонів України.

Нагадуємо, що "жовта" зона передбачає обов'язкове дотримання маскового режиму, а також соціальної дистанції у 1,5 метра. Крім того, забороняється:

  •  проведення масових заходів за участю більш як 1 особи на 4 кв. м. площі будівлі або території,
  •  заповненість кінозалів та залів інших закладів культури понад 50% місць,
  •  заповненість спортзалів і фітнесцентрів не більше ніж 1 особа на 10 кв. метрів,
  •  пасажирські перевезення мають відбуватися тільки для пасажирів на місцях для сидіння.

Обмеження по часу роботи закладів відсутні. Слід зауважити, що в "жовтій" зоні громадський транспорт продовжує свою роботу у звичному режимі.

Глава Уряду наголосив, що Кабінет Міністрів змінами до постанови в певному плані також пом’якшив обмежувальні заходи та дозволив працювати закладам господарювання та освіти навіть у «червоній» зоні, але за певних умов.

Державна комісія доручила головам обласних та міста Києва державних адміністрацій вжити заходів до:

  •  можливості залучення до процесу вакцинації, у тому числі, вчителів та працівників закладів освіти можливостей існуючих пунктів щеплень у закладах освіти;
  •  забезпечення можливості та організації вакцинації у тому числі вчителів та працівників закладів освіти за допомогою виїзних мобільних вакцинальних сесій у разі відсутності в закладах освіти постійних пунктів щеплень;
  •  інформування та проактивного запрошення до вакцинації не лише вчителів та працівників закладів освіти, а також їхніх родичів та родичів здобувачів освіти до існуючих пунктів щеплень у закладах освіти та під час роботи виїзних мобільних вакцинальних сесій.

Детальніше: https://bit.ly/39o3jet


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини