Целевая аудитория
Мікробіологи, які займаються випробуваннями харчових продуктів.
Программа
1. Досвід акредитації мікробіологічних лабораторії на відповідність ДСТУ ISO 17025.
2. Практичні аспекти загальної мікробіології (будова мікробної клітини, фази розвитку мікробної культури, ферменти, токсини, антигени, фактори мінливості бактерій, види поживних середовищ, механізм дії основних поживних середовищ, види стерилізації поживних середовищ).
3. Валідація методів мікробіологічних випробувань.
4. Оцінювання невизначеності при виконанні мікробіологічних випробувань (стандарт ISO 19036).
5. Контроль якості роботи мікробіологічної лабораторії (стандарт ISO 14461, частини 1,2, вимоги до міжлабораторних порівняльних випробувань).