Тренинговым компаниям: Добавить тренингВойти
TRN.ua
семинар

Всі зміни та новини у харчовому законодавстві України. Якість та безпечність харчових продуктів. Маркування. Технічні умови. Робота Держпродспоживслужби України, структура вимоги, права та обов'язки

Организатор:
Продолжительность: 5 часов
Документ об окончании: Відповідний сертифікат
Стоимость: 1575 грн
-5%
при заказе с сайта
Дата и место проведения:
23.02.18, начало в 11:00
Киев, проспект Визволителів 3

Целевая аудитория

КерівникИ та фахівцІ підприємств харчової
промисловості, випробувальних лабораторій, організацій та установ Київської області

Цель мероприятия

Роз’яснення змін законодавства та новацій у сфері технічного
регулювання, надання методичної допомоги для
забезпечення сучасного конкурентоспроможного виробництва та спрощення доступу
вітчизняної продукції на європейський ринок в умовах створення зони вільної торгівлі між
Україною та ЄС.

Программа

Модуль 1

Перехід на європейську модель контролю якості та безпечності харчових продуктів
1. Офіційний початок роботи (06 квітня 2016 року) Єдиного Державного
контролюючого органу європейського зразку - ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ
України. Її склад, обов’язки та повноваження.
2. Державний нагляд та контроль за безпечністю харчових продуктів. Новини щодо
комплексних перевірок.
3. Основні положення нового Закону України «Про основні принципи та вимоги до
безпечності та якості харчових продуктів» № 1602 – VII (набрав чинності 20
вересня 2015 року):

  • Зміна ролі держави, бізнесу та споживачів;
  • Скасування дозвільних документів та процедур, які відсутні в ЄС – перехід від «паперового щита» до реальної відповідальності оператора ринку;
  • Порядок здійснення державного контролю;
  • Оновлені права та обов’язки операторів ринку, що вводять в обіг харчову продукцію;
  • Відміна Висновків санітарно-епідеміологічної експертизи. Що робити виробникам?
  • Якими документами повинна супроводжуватися харчова продукція?

4. Новий харчовий продукт – алгоритми виходу на ринок. Перехід від загальних
нормативів у законодавстві до «власних» нормативів виробника.
5. Законодавчі вимоги до показників безпеки харчових продуктів.
6. Порядок ведення реєстру операторів ринку та потужностей, на які видано
експлуатаційний дозвіл. Нові вимоги для отримання експлуатаційного дозволу
(Наказ Мінагрополітики № 40 від 10.02.2016 р.)
7. Порядок проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного
реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього
заінтересованим суб'єктам (Наказ Мінагрополітики № 39 від 10.02.2016 р.)
8. Порядок затвердження експортних потужностей, внесення та виключення їх з
реєстру затверджених експортних потужностей.(Наказ № 38 від 10.02.2016 р.)
9. Положення про територіальні органи Державної служби України з питань
безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Наказ Мінагрополітики
№ 45 від 10.02.2016 р.).

Модуль 2

Перехід на європейську модель стандартизації. основні вимоги до операторів ринку харчових продуктів. технічні умови україни
1. Реалізаціїя положень нового Закону України «Про стандартизацію».
2.Добровільне застосування стандартів як запорука високого рівня
відповідальності виробника.
3.Процедура розробки і порядок отримання висновку на нормативну документацію;
порядок отримання висновку на готову продукцію; процедура погодження ново-
розробленої продукції.
4.Вимоги до маркування харчових продуктів. Мова маркування.
5.Мова нормативних документів.

6. Технічні умови України. Особливості їх застосування на сучасному виробництві.
7. Зміни законодавства та нормативно-правові акти, що регулюють порядок та
умови розробки і перевірки технічних умов. З 13 січня 2016 року надано чинності
стандарту: СОУ КЗПС 74.9-02568182-003:2016 «Технічні умови україни.
настанови щодо типової побудови, викладення, оформлення,
позначення, прийняття та надання чинності».
8. Новий порядок запровадження у виробництво ТУ.
9.Чи потрібно погоджувати ТУ? У чому полягають переваги погоджених з компе-
тентними органами ТУ?
10. Чи мають юридичну силу незареєстровані ТУ?
11. База даних «Технічні умови України». Які ТУ вносяться в базу та з якою метою.
Розробка та обіг харчової продукції.
12. Основні етапи, які необхідно пройти при розробці нових видів продукції.
13. Документи, які повинні супроводжувати харчову продукцію в обігу згідно нового
Закону України № 1602-VII. Товарно – транспортна накладна.
14. Види технологічних інструкцій. Правила розроблення, оформлення та вимоги
до змісту технологічних інструкцій, рецептур. Поживна та енергетична цінність
харчових продуктів.
15. Порядок розрахунку поживної та енергетичної цінності харчових продуктів.
Інформування споживача у маркуванні про поживні властивості продукту та його
енергетичну цінність.
16. Європейські вимоги до надання споживачам інформації про поживні влас-
тивості продукту (згідно з вимогами Регламенту №1169/2011
Європарламенту та Ради від 25.10.2011р.). Спеціальні визначення поживної
цінності продуктів згідно з регламентом

КАВА-БРЕЙК

Модуль 3

Технічний регламент щодо деяких товарів, які фасують за масою та
об’ємом у готову упаковку. (Постанова КМУ № 1193 від 16.12.2015 р.)
1.Який товар вважається фасованим.
2.Вимоги до фасованих товарів згідно з Технічним регламентом.
3.Чи обов’язково на кожну фасовану одиницю продукції наносити знак відповідності?
4.Яким чином та за якими умовами здійснюється контроль за фактичним вмістом
упакованої одиниці у оператора ринку?
5.За яких умов дозволяється маркування фасованої продукції знаком відповідності
6.Способи позначення номінальної кількості продукції на маркуванні; вимоги до
упакованих одиниць продукції тощо.
7.Чи слід приводити у відповідність до вимог Технічного регламенту допустимі
відхилення, які встановлені у нормативних документах на готову продукцію?
8.Порядок здійснення статистичного контролю партій упакованих одиниць. В
якому нормативному документі встановлена процедура визначення фактичного
вмісту упакованих одиниць?
9.Вимоги до маркування та вимоги до кількості фасованого товару в упаковках, що
зазначені у національних стандартах: ДСТУ OIML R 87:2012, ДСТУ OIML R
79:2012. Загальні принципи процедури перевіряння.
10.Роз’яснення щодо застосування методів метрологічного контролю на
відповідність вимогам Технічного регламенту на конкретних прикладах.

Обговорення, відповіді на запитання, підведення підсумків, вручення сертифікатів

Контактная информация
Компания: Контактное лицо:
Ольга
Телефон:
(093) 789-08-22 Показать
Добавить комментарий
Ваше имя, компания:
Комментарий:
не более 1000 символов (введено: 0)
Эл. почта:
Проверочный код:
5 английских букв:
 или Отменить
Другие тренинги в категориях: Бухгалтерия, аудит, налогообложение, Охрана труда, безопасность бизнеса, Промышленность, производство
Горячие тренинги
семинар
Партнеры сайта
TRN.ua
Главная страница
Обратная связь
Помощь
Отправить страницу другу
Тренинговым компаниям
Тренинги и семинары
Тренинговые компании
Тренеры
Новости
Статьи
Услуги сайта
Статистика сайта
О проекте
Контакты
Условия использования
© TRN.ua — тренинги в Украине.
Сделано в компании «Реактор».