Про зміни в порядку перерахунку наукових пенсій

Пенсіонерам, які після призначення пенсії відповідно до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність».

Пенсіонерам, які після призначення пенсії відповідно до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» (у редакції з 16.01.2016) працювали за строковим трудовим договором (контрактом) на посадах наукових (науково-педагогічних) працівників і набули не менш як 24 місяці страхового стажу, проводиться перерахунок пенсії з урахуванням стажу наукової роботи після призначення пенсії.

Пенсіонерам, які звертаються із заявою про перерахунок пенсії після 16.01.2016, перерахунок проводиться із заробітної плати наукового (науково–педагогічного) працівника за весь період страхового стажу на посадах наукового (науково-педагогічного) працівника, починаючи з 1 липня 2000 року, в тому числі з урахуванням сум заробітку за сумісництвом. Заробіток за роботу за сумісництвом враховується виключно за роботу на наукових (науково-педагогічних) посадах. При цьому заробітна плата за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд до 01.07.2000, що була врахована під час призначення (попереднього перерахунку) наукової пенсії, не враховується.

У разі якщо період страхового стажу на посадах наукового (науково-педагогічного) працівника, починаючи з 1 липня 2000 року, становить менше як 60 календарних місяців, для обчислення пенсії також враховується заробітна плата за основним місцем роботи за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу на посадах наукового (науково-педагогічного) працівника підряд до 1 липня 2000 року, незалежно від перерв (без урахування заробітку за сумісництвом).

Визначення заробітку, з якого обчислюється розмір пенсії, здійснюється на підставі довідок про заробітну плату.

Підтвердженням того, що займана особою посада належить до наукових (науково-педагогічних), є відповідна довідка.

Під час обчислення заробітної плати для проведення перерахунку пенсії застосовується показник середньої заробітної плати (доходу), який враховувався під час призначення (попереднього перерахунку) пенсії. Перерахунок пенсії проводиться з урахуванням норм законодавства, які діють на час його проведення. Тому на тепер пенсія визначається в розмірі 60 відсотків заробітної плати наукового (науково-педагогічного) працівника.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини