Відкриті тренінги
Національний бізнес-центр
семінар

Організація ощадливого виробництва на промисловому підприємстві. Практика застосування



  • 3200 грн -5%


  • Онлайн
    05.06.2024, початок о 09:30


Ціль заходу

Програма

Ощадливе виробництво – як гарантія зростання ефективності виробництва.

Загострення конкуренції вимагає від компаній-виробників удосконалення бізнес-процесів, підвищення якості вироблених товарів за нижчими цінами.

Для цього необхідний компетентний керівник, який відповідає за підтримку виробничих процесів, якість продукції, що випускається, оперативно організовану роботу співробітників, впровадження нових управлінських технологій.

Перемога над конкурентами все більше і більше залежить від здатності створювати особливі, а в ідеалі — абсолютно унікальні та важковідтворювані ресурси.

 Ощадливе виробництво – одна з найпопулярніших концепцій менеджменту, першоджерелом якої є "Виробнича система Toyota". Ощадливе виробництво передбачає мінімізацію всіх видів витрат та виключення втрат, раціоналізацію виконання трудових та виробничих операцій, наведення порядку, постійний контроль результатів та інше, при забезпеченні високої якості продукції чи послуг.

Організація ощадливого виробництва означає постійні та щоденні зусилля щодо пошуку, виявлення та вирішення виробничих проблем, усунення недоліків та втрат за участю усього колективу підприємства. Причому вирішуються УСІ проблеми, а не лише найважливіші та складніші. Базовими методами організації ощадливого виробництва є 5S, ТРМ, 7QCT, SMED,  які давно стали міжнародним стандартом організації виробництва та невід'ємною частиною управлінської термінології.

Описане вище широко відоме. Але що потрібно робити для того, щоб почати впроваджувати ощадливе виробництво? Як, хто та коли це робить? На ці запитання Ви отримаєте відповідь на наших заняттях!

Заняття будуються на основі глибокого та багаторічного вивчення досвіду розвинених країн, супроводжується демонстрацією конкретних прикладів практичного впровадження методів, що вивчаються, на підприємствах США, Японії, Іспанії, Угорщини, України. Матеріали презентацій складаються з близько 300 слайдів, містять конкретні приклади, схеми впровадження та застосування методів, що описуються, понад 130 авторських фотографій демонструють приклади з підприємств Японії, Угорщини, Іспанії, України. Методи організації ощадливого виробництва, що розглядаються, адаптовані для практичного застосування в умовах українських підприємств, а використання матеріалів семінару дозволить розпочати їх впровадження "прямо тут і зараз".

Ви отримаєте:

  • знання про базові методи організації ощадливого виробництва;
  • адаптацію цих методів до наших умов;
  • конкретні приклади застосування цих методів "у них" та "у нас";
  • поради стосовно Вашого підприємства;
  • надрукований конспект лекцій.

    Ви зможете вже завтра розпочати впровадження ощадливого виробництва.

Теми курсу навчання:

1. Ощадливе виробництво: сучасна концепція, історія та досвід. Усі категорії персоналу.

2. Концепція "муда-мура-мурі".    Усі категорії персоналу.

3. Кайзен, як основа ощадливого виробництва

  • 5S - метод організації робочого простору та мінімізації запасів усіх видів. Керівники, економісти, керівники виробничих підрозділів, фахівці, бригадири.
  • ТРМ - система технічного обслуговування обладнання, що забезпечує безаварійну роботу обладнання, що зменшує втрати від простоїв, що забезпечує зростання якості.    Керівники, економісти, керівники виробничих підрозділів, майстри, бригадири, служба головного механіка та механіків цехів.
  • SMED – система швидкого переналагодження обладнання.
  • 7QCT (сім інструментів контролю якості) – комплекс методів пошуку та вирішення проблем ефективності та якості зусиллями персоналу.    Керівники, економісти, керівники виробничих підрозділів, фахівці, бригадири, служба якості.

4. Карта та діаграма процесу – зручні інструменти для аналізу потоку створення цінності/вартості товару. Керівники, керівники виробничих підрозділів, фахівці з організації праці та виробництва.

5. Канбан – "працюємо точно у строк"

6. Відповіді на запитання. 

Матеріали до цього семінару

містять конкретні приклади, схеми впровадження та застосування описуваних методів, що більше 130 авторських фотографій демонструють приклади з підприємств Японії, Угорщини, Іспанії, України.

І найголовніше

Ви зможете вже завтра, почати впровадження бережливого виробництва у себе на підприємстві!

Регламент курсу навчання:

  • В 9,25 реєстрація
  • В 9,30 Початок
  • В 11,30 на 20 хвилин перерва на каву паузу
  • В 14,00  перерва на обід 30 хвилин

Закінчення в 17,30 +

P/S:   Увага – семінар буде проводитись на російській мові.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші тренінги у категоріях:Охорона праці, санітарні нормиБізнес планування, аналітикаОщадливе виробництво, управління ризиками

Дивіться також усі тренінги в Києві, ЗВО/ВНЗ в Києві, коледжі в Києві, курси в Києві, репетиторів в Києві, роботу в Києві.