Про любов до мереж, кабелів та постійного навчання

Про любов до мереж, кабелів та постійного навчання

Віка Борщ, студентка IT STEP Academy: «Жінка може виконати будь-яку чоловічу роботу, і неважливо, що саме – написати програму чи забити цвяхи»

Віка Борщ, студентка IT STEP Academy, напрям «Мережі та кібербезпека»

«Жінка може виконати будь-яку чоловічу роботу, і неважливо, що саме – написати програму чи забити цвяхи»

Віка – одна з небагатьох дівчат, що опановують професію мережевого інженера в IT STEP Academy. Вона вчиться на напрямку «Мережі та кібербезпека» вже другий рік, і повністю спростовує стереотип, що дівчина не може розібрати системний блок чи налаштувати роутер.

Про «Мережі та кібербезпеку»:

Можна сказати, що я обрала цей напрям ще у дитинстві, в мене це проявлялося у любові до кабелів. Спочатку я вступала в Академію на напрям «Розробка програмного забезпечення», хотіла спробувати себе в цьому. Коли на одній з перших пар ми збирали системний блок, мені це дуже сподобалось, і я вирішила перейти на адміністрування.

Зараз я дуже задоволена – мені подобається прокладати мережі, налаштовувати світчі, роутери, вирішувати проблеми з мережею. Це все здається мені набагато цікавішим, ніж сидіти за ноутбуком і писати код.

Про навчання:

До Академії я 4 роки навчалась в коледжі на дизайнера одягу, але потім вирішила кардинально змінити професію. Перший місяць було важко, бо я ще робила диплом для коледжу, але потім я звикла і все пішло нормально. В Академії немає такого, що тебе змушують вчити матеріал, щось робити. Тобі більше розповідають, пояснюють. Мені це подобається і завжди хочеться ходити на пари.

У нас невелика група, хтось вже пішов на роботу, але ми всі дружимо. З викладачами теж ідеальні стосунки – вони можуть і пожартувати, і посварити, але завжди підтримують.

Про особистісний розвиток:

Я думаю що постійно треба вчитися, розвиватися, бо світ і технології не стоять на місці. Зі мною у групі навчався студент, якому було 40 років, але йому теж було цікаво, він хотів дізнатись щось нове. Не варто думати, що навчання – це лише для дітей.

Також я зрозуміла, що потрібно дуже добре вчити англійську, і зараз ходжу до репетитора. Я знаю, що якщо на співбесіді будуть обирати між людиною, яка досконало знає матеріал, і людиною, яка добре знає англійську, то виберуть другу. Тому що зі знанням мови легше навчитися, в чомусь розібратися.

Про стереотипи:

Я вважаю неправильною думку, що дівчина не може розібратися в програмуванні чи адмініструванні. За кордоном у сфері ІТ працюють 40% жінок, тому цей стереотип не відповідає дійсності. Мені теж спочатку казали «Як дівчина з манікюром буде копатися в системнику?», але я показала, що можу це робити не гірше ніж хлопці. Жінка може виконати будь-яку чоловічу роботу, і неважливо що саме – написати програму чи забити цвяхи.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії IT, програмування, розробка Саморозвиток