Найголовніше, що я вчусь не тому, що мушу, а тому, що маю бажання

Найголовніше, що я вчусь не тому, що мушу, а тому, що маю бажання

Андрій Михаш – студент IT STEP University, що вчиться на програмі 3-річного бакалаврату. Хлопець розказав нам, як захопився інформаційними технологіями та поділився враженнями від навчання.

Андрій Михаш – студент IT STEP University, що вчиться на програмі 3-річного бакалаврату. З IT STEP він знайомий давно, адже хлопець закінчив Малу Комп’ютерну Академію. Зараз Андрій веде активне студентське життя – бере участь у хакатонах, відвідує факультативні програми з робототехніки, був учасником студентського конгресу. Хлопець розказав нам, як захопився інформаційними технологіями та поділився враженнями від навчання.

Я ще з дитинства цікавився комп’ютерами, подобалось досліджувати їх методом наукового тику. Так я поламав багато речей. Мені хотілось дізнаватися більше нового в цьому напрямку, тому я вступив в  Малу Комп’ютерну Академію.

Коли настав час обирати вищий навчальний заклад, я дізнався, що IT STEP відкриває університет. Я дуже зрадів, бо пам’ятав, яким класним було навчання в Академії. Тому інші університети, навіть державні, мене вже не приваблювали, я зробив свій вибір. Крім того, після навчання в Малій Академії я зміг вступити на 3-річний бакалаврат, тож закінчу навчання на рік скоріше.

Навчання тут мені дуже подобається. Найголовніше, що вчусь не тому, що від мене цього хочуть, чи я мушу, а тому, що мені цікаво і я маю бажання. Університет має давати корисні знання, вчити студентів самостійно вчитися, чого не робить школа, та мотивувати. На мою думку, платна освіта – це додаткова мотивація вчитися.

Мені подобається, що викладачі та ментори завжди готові допомогти та дати відповіді на усі питання. Взагалі, я не уявляю як би ми навчились працювати в команді, якби не наші ментори.

Особливо запам’ятались факультативні програми з Ардуїно.  На заняттях чітко видно результат того, що ти робиш. Якщо не так з’єднав деталі або неправильно запрограмував, виходили смішні речі, а після того як зробив все правильно – кайфував, бо сам зміг щось створити.

Я планую піти на стажування після першого курсу, якщо вдасться, а до того часу як йти на роботу, краще набратися знань.

Абітурієнтам я б порадив спочатку визначитись з тим, чим вони хочуть займатися далі, проаналізувати, чи буде ця спеціальність затребувана у майбутньому. Звичайно, побажати успіху та обрати кращий університет.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії IT, програмування, розробка Ранній розвиток, розвиток дітей Саморозвиток