Про внесення до графіка відпусток інформації про новоприйнятих працівників

Про внесення до графіка відпусток інформації про новоприйнятих працівників

Якщо на підприємстві приймають на роботу нових працівників, інформацію про надання їм відпусток також необхідно вносити до графіка відпусток.

Згідно з п.20 Типових правил внутрішнього трудового розпорядку для робітників та службовців підприємств, установ, організацій, затверджених постановою Держкомпраці СРСР від 20.07.1984 р. № 213, графік відпусток працівників підприємства повинен складатися на кожен рік не пізніше 5 січня поточного року і в ньому повинні бути відображені відпустки всіх працівників підприємства: тих, які працюють на постійній основі, сумісників, тимчасових працівників й тих, з ким укладено строковий трудовий договір. Відповідно, новоприйнятих працівників також потрібно включити до цього графіка, оскільки через деякий час роботи вони матимуть право на відпустку і її використання має бути узгоджено. 
   До затвердженого графіка відпусток протягом року можна вносити зміни та доповнення. На це вказують і фахівці Мінсоцполітики в листі від 25.08.2015 р.
№ 475/13/116-16, де зокрема зазначають: «у випадку укладення трудового договору з працівником після затвердження графіка відпусток до нього можуть бути внесені відповідні зміни та доповнення».
   Внесення до графіка відпусток змін та доповнень має відбуватися за такою ж самою процедурою, як і складання та затвердження самого графіка.
   Так, якщо графік відпусток був затверджений керівником підприємства шляхом оформлення на ньому грифу «ЗАТВЕРДЖУЮ» без видання наказу, то такий самий гриф слід проставити й на доповненні (змінах)до графіка.
   А в разі коли графік був затверджений наказом керівника підприємства, то доповнення (зміни) до нього також затверджуються шляхом видання відповідного наказу керівника.
   Доповнення (зміни) до графіка відпусток, як і сам графік, слід погодити з виборним органом первинної профспілкової організації чи її представником (за наявності профспілки на підприємстві) або представником трудового колективу відповідно до ст.10 Закону про відпустки та частини четвертої ст.79 КЗпП.
   І останнє — всі новоприйняті працівники мають особисто ознайомитися з графіком відпусток і поставити на ньому свій підпис.

Джерело : Журнал "Кадровик України"


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Менеджмент, керування, KPI