Як водію автомобіля навчального закладу (бюджетної установи) обмежується надбавка за складність і напруженість у роботі та надбавка за класність: сукупно чи кожна окремо?

Як водію автомобіля навчального закладу (бюджетної установи) обмежується надбавка за складність і напруженість у роботі та надбавка за класність: сукупно чи кожна окремо?

Відповідно до пп. 2 п. 4 наказу Міністерства освіти і науки України «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ»

від 26.09.2005 р. № 557 усім працівникам закладів освіти, у т. ч. водіям шкільних автобусів, в межах фонду оплати праці можуть встановлюватися надбавки в розмірі до 50 % посадового окладу (ставки заробітної плати, тарифної ставки) за високі досягнення в праці; за виконання особливо важливої роботи (на строк її виконання); за складність, напруженість у роботі. Граничний розмір зазначених надбавок для одного працівника не повинен перевищувати 50 % посадового окладу.
   Надбавка за складність і напруженість у роботі та надбавка за класність водію є різними видами надбавок, які встановлюються за різними підставами.
   Отже, водієві шкільного автобуса надбавка за складність і напруженість у роботі може бути встановлена незалежно від встановленої йому надбавки за класність.
   Тобто 50-відсоткове обмеження стосується лише надбавок, що встановлюються згідно з пп. 2 п. 4 Наказу № 557. На інші види доплат і надбавок, встановлених цьому працівнику, це обмеження не поширюється. Водій може отримувати встановлену йому надбавку за складність і напруженість у роботі, а також надбавку за класність.

Джерело : Журнал "Кадровик України"


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Менеджмент, керування, KPI