Труднощі при пошуку та підбору персоналу

Проблема професійного відбору є особливо актуальною в наші дні. Під час підбору персоналу зазвичай оцінюються результати роботи (досягнення), здібності, характер працівника, його адаптація в даній посаді

Підбір персоналу - це процес вивчення психологічних і професійних якостей праців­ника з метою встановлення його відповідності до вимог робочого місця і підбору з наявних претендентів того, хто найбільше підходить на це робоче місце, з врахуванням його кваліфіка­ції, спеціальності, особистих якостей, здібностей, характеру та інтересів організації. Процесу підбору персоналу передує декілька не менш важливих та складних процесів, таких, як наприклад оцінка потреби в персоналі, залучення та набір кандидатів, вибір методів та те­хнологій, а також проведення процедури відбору, прийняття рішення щодо кандидатів, і, на­решті створення кадрового резерву. 

Проблема професійного відбору є особливо актуальною в наші дні. Під час підбору персоналу зазвичай оцінюються результати роботи (досягнення), здібності, характер працівника, його адаптація в даній посаді. Характерно при цьому, що при вирішенні матеріального стимулювання пріоритет віддається результатами роботи, а при вирішенні питань просування по службі, розстановки кадрів і підвищення кваліфікації перевага отримують здібності і характер.

Підбір та відбір персоналу не повинні розглядатися як просто знаходження відповідну людину для виконання конкретної роботи; вони повинні бути ув'язані з загальним контекстом плану з персоналу і з усіма існуючими програмами, реалізованими в сфері управління персоналом.

Необхідно брати до уваги не тільки рівень професійної компетентності кандидатів, але і що не менш важливо - те, як нові працівники будуть вписуватися в культурну і соціальну структуру організації. Організація більше втратить, ніж придбає, якщо найме на роботу технічно грамотного людини, але не здатного встановлювати гарні взаємини з товаришами по роботі, з клієнтами або постачальниками, або підриває встановлені норми і порядки.

Наш тренер допоможе розібратись в цьому [відкрити контакти]+38 (066) 393 2 555


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Менеджмент, керування, KPI Переговори, риторика, ораторське мистецтво