Де знайти робочий персонал?

Де знайти робочий персонал?

За останні три роки в Україні спостерігається значне зростання і розвиток вітчизняних виробничих підприємств. Продукція наших виробників експортується по всьому світу, валовий внутрішній продукт зростає, але…

Фахівці в сфері управління персоналу все гостріше відчувають проблему пошуку та залучення кадрів на підприємство. Причин нестачі персоналу декілька: небажання молоді працювати на заводах, незадоволення умовами праці і заробітною платою, понаднормова робота тощо.

Крім того, ще одною серйозною проблемою є виїзд молодих працездатних людей на заробітки за кордон (Польща, Чехія, Німеччина). За словами міністра соціальної політики Андрія Реви: «З України в пошуках роботи виїхало майже 10 млн громадян, і лише третина з них – на сезонні роботи». 

Все частіше роботодавці запроваджують в себе на підприємствах вахтовий метод роботи – коли працівників привозять з інших регіонів, вони працюють 2 тижні, потім повертаються додому, а на їх місце приїжджають інші вахтовики. Якщо Ви розглядаєте використання вахтового підходу, рекомендуємо вам ознайомитися зі статтею «Рівень безробіття в Україні», яка допоможе визначитися на які регіони в своїх пошуках вам варто звернути увагу.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг