Поради щодо пошуку роботи

Поради щодо пошуку роботи

Шукати роботу може бути подібним до знайомств. Ви намагаєтесь представити найкращу версію себе, і виникають ті самі запитання і тривоги: чи підходить це вам? Чи відповідаює це вашим довгостроковим цілям? На що звертати увагу? Чого очікувати?

Існує декілька простих відповідей щодо того, на що орієнтуватися в  процесі пошуку роботи. Нещодавнє опитування Robert Half виявило, що дві третини менеджерів з персоналу рекомендували чекати протягом двох тижнів, щоб переконатися, що компанія отримала заявку. Третина менеджерів з персоналу рекомендували чекати довше.

Більшість (64%) надали перевагу запитам електронної пошти над телефонними дзвінками (21%). 

Отже, що робити, коли йдеться про очікування? Ось декілька порад від професіоналів з фінансів та кар’єрних тренерів.

Не чекайте довго. "Доцільно зв’язатися з компанією, щоб переконатися, що ваша заявка була отримана, але не робіть це нав"язливо", - сказав Данкан Броді, FCMA, CGMA, керуючий директор компанії «Цілі та досягнення», професійна консалтингова фірма для бухгалтерів (Брайтон, Англія).

"Зробіть це досить чітко, просто попросіть їх підтвердити, що вони мають вашу заявку та план подальших дій", - сказав Броді. "Якщо ви робите це електронною поштою, часто варто лише повторити кілька ключових причин, чому ви подали заявку, і чому ви вважаєте, що ви добре підходите".

Що б ви не робили, не з’являйтеся особисто. Це може відчуватися як інвазивність до роботодавця.

Використовуйте внутрішні контакти. Стейсі Лейн, кар'єрний консультант у Портленді, штат Орегон, радила не подавати заявки на підтвердження отримання заявки на роботу.

Натомість вона запропонувала спробувати встановити мережу та поговорити з існуючими контактами компанії. Ці люди можуть допомогти зрозуміти умови роботи та процес найму, які не доступні інакше.

Якщо ви не знаєте нікого в компанії, зв’яжіться з використанням мережевих сайтів, таких як LinkedIn. Багато хто при наймі оцінює кандидатів, які проявляють активність та зв'язуються зі своєю компанією на таких платформах.

«Менеджери з найму це вітають; це проявляє ініціативність», - сказав Лейн.

Отримати часовий графік роботи.  Один із способів полегшити занепокоєння з приводу пошуку роботи - з’ясувати графік роботодавця для прийняття на роботу.

Spoor, бухгалтер штату Флорида, заявив, що підводить графік під час інтерв'ю. Він запропонував заявникам запитати, щоб вони приблизно знали, скільки часу триватиме процес та коли слід проводити.

Лейн погодився. Розповідати про терміни - це означає, що інтерв'юер дає дозвіл на подальше очікування.

"Вам буде легше керувати часом очікування, якщо ви зрозумієте, що таке терміни", - сказала вона.

Вона запевнила, що подальша робота - це більше заспокоєння заявника і не є ключовим фактором для отримання роботи.

"Я не думаю, що ніхто [ніколи] не влаштувався на роботу, тому що вони продовжували працювати", - сказв він. 

Скажи спасибі. Спор зазначив: недостатньо кандидатів надсилає подячні записки після особистого інтерв'ю. Він сказав, що не очікує, що це буде складно - просте повідомлення протягом 24 годин, подяка інтерв'юєрам за їх час.

Зусилля, ймовірно, помітять. Дослідження на веб-сайті з пошуку роботи показали, що понад 75% керівників найму відчували, що подяки змінили свої рішення щодо найму.

Готові знайти свою наступну роль? Перегляньте останні роботи зараз!

Увійдіть або створіть обліковий запис, щоб завантажити останнє резюме для застосування в один клік

SEARCH NOW 


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Бухгалтерія, облік та податки Менеджмент, керування, KPI