Аеропрес - ще один спосіб приготувати каву

Аеропрес - ще один спосіб приготувати каву

Як приготувати смачну, чисту і міцну каву всього за 1 хвилину?

Є безліч способів приготувати каву. Деякі з них визнані класикою, інші вважаються сучасною альтернативою, такі як аеропресс.

Винахід цього пристрою належить Стендфорскому професору Алану Адлеру, інженеру електроніки, який захоплювався вивченням аеродинаміки і вітрильним спортом.Ідея створення альтернативного способу приготування кави прийшла в голову інженеру пысля того, як одного разу дружина запитала - що робити, якщо хочеться приготувати тільки одну чашку кави (сім'я Адлер використовувала крапельну кавоварку, яка добре готує кілька чашок кави і абсолютно «не вміє» готувати одну).

Експерименти винахідника почалися з пуровера. Але пуровер готував напій майже 5 хвилин, що, на думку Алана, довго і негативно позначається на смаку. В процесі експериментів професору в голову прийшла думка про те, що для прискорення процесу потрібно використати тиск повітря.Смак кави в аеропрессе сподобався Алану і він вирішив показати винахід своєму бізнес-менеджеру. Їм знадобився рік для того, щоб вдосконалити винахід і запустити його в продаж.

Кінцевий продукт отримав назву AeroPress і мав такий принцип роботи:

  1. У нижній частині пластикової трубки містився фільтр, в який насипали мелену каву.
  2. Потім в неї заливалася гаряча вода і вміст перемішувався.
  3. В трубку вставляється поршень, який продавлює воду крізь фільтр з кавою в чисту посудину.

Кава з такого виробу була схожа на еспресо.Винахід дозволяв готувати смачну, чисту і міцну каву всього за 1 хвилину. Таким чином головна мета винахідника була досягнута на всі 100%.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Project management, управління проектами Готельно-ресторанний бізнес, туризм, HoReCa Менеджмент, керування, KPI