Відеоспостереження в ресторанах та кафе

Відеоспостереження в ресторанах та кафе

Сьогодні безпекою ресторанів та кафе займаються приватні охоронні фірми. Більшість закладів наймають до себе охоронців, Більшість з них стверджує, що через їх «навіть муха не прошмигне», але ми знаємо, що це лише пусті балачки.

Давайте розглянемо можливу життєву ситуацію: випадок трапився у ресторані «Pesto Cafe». Людина зайшла у заклад, замовила обід. Коли вона закінчила, то попросила офіціанта принести рахунок. В той час, коли його рахували і виписували чек, особа просто зникла та ще й прихопила із собою дорогоцінні прикраси інтер’єру. І тут на допомогу приходить відеоспостережння для ресторану. За допомогою них можна швидко виявити куди дівся клієнт і що він із собою взяв.

Сьогодні, ціна монтування відеоспостереження в ресторані може коштувати від 350 і більше доларів США. Здебільшого, його вартість може залежити від їхньої комплектації та приміщення, котре хоче облаштувати клієнт. Нажаль, більшість закладів використовують аналогове відеоспостереження. Чому? Бо воно дешевше. На таких камерах зображення не високої якості, тому, якщо потрібно буде щось детально роздивитись (приблизити), то, нажаль, якість не буде радувати око, а побачити дрібні деталі не вийде.

Інша справа IP камери. Форма таких камер виглядає як купол. Проте, такі камери дають змогу спостерігати навіть у віддалених точках світу (де є інтернет звісно ж). Ще один плюс у використанні відеоспостереження в ресторані втому, що записи зберігаються на жорсткому диску аж до півроку. Тому, якщо потрібно буде щось переглянути, це не завдасть труднощів. Щодо використання IP камер для відеоспостереження в ресторані, то такі камери мають досить великий вибір функцій. Саме такі камери більш підійдуть для ресторанів та кафе, де потрібен віддалений моніторинг і занесення до архіву відеозаписів. Системи такого типу є на сьогодні найсучаснішими з поміж існуючих. Будуються вони на базі цифрових відеокамер, підключених до локальної мережі, зовнішньої або внутрішньої, створенної для відеонагляду. До того ж, така система відеоспостереження використовує віддалений сервер, їй не потрібен спеціальний реєстратор. Проте і для IP камер існують спеціальні реєстратори.

Ось такі камери ідеально підійдуть для відеоспостереження в ресторані та кафе. Завдяки їхній чудовій якості зображення, можна без будь-яких проблем детально роздивитись деталі обличчя, одягу та речі особи. Вартість таких камер не мала, але вона варта своїх коштів.

Яке відеоспостереження обрати для ресторанів чи кафе?

Тож, виходячи з ситуації, постає питання: «яке відеоспостереження обрати?». І тут на поміч приходять камери від компанії TRASSIR. Сучасні, технологічні, ціна відповідає якості. Все це характеризує TRASSIR. Щоб зрозуміти, чим саме приваблює клієнта саме ця продукція, давайте розглянемо її більш детально.

Професійний програмний комплекс TRASSIR – це фундаментальна надійність, повна відкритість і значні ресурси для інтеграції, прогресивна відео-аналітика, неабиякі мережеві можливості і чудова ергономіка.

Мережеві можливості TRASSIR можна розбити на 3 групи. По-перше, TRASSIR має клієнти під всі популярні операційні системи: Windows, Mac OS і Linux (TRASSIR OS), а також має в своєму розпорядженні мобільні додатки для гаджетів під Android та iOS. Крім того, перегляд відео з IP-камер і з архіву можливий за допомогою легкого Web-клієнта TRASSIR, який працює на будь-яких браузерах і операційних системах.

TRASSIR OS – операційна система на базі Linux надає максимальну надійність: немає нічого зайвого, вона орієнтована тільки на те, щоб служити Вам системою безпеки. Вона захищена від вірусів і шкідливих програм, а також від випадкового або умисного спричинення шкоди людиною.

Для відеоспостереження в ресторані та кафе найбільше підходить модуль TRASSIR ActivePOS.

Подієвий відеоконтроль для ресторанів фіксує махінації співробітників і виявляє недотримання стандартів роботи і правил обслуговування. У системі контролю касових операцій більше 60 сценаріїв, по яких програма сама відстежує підозрілі події.

Можливості модуля TRASSIR ActivePOS

  1. Перше покоління TRASSIR ActivePOS дозволяє контролювати чек. Бачити, що пробиває касир і що насправді відбувається.
  2. Друге покоління дозволило зберігати дані і вести пошук. Наприклад, знаходити усі випадки продажу певного блюда. Це суттєво спростило контроль над роботою персоналу, але виявилось недостатнім.
  3. Третє покоління – відеоспостереження TRASSIR ActivePOS – здатне автоматично виявляти порушення і повідомляти про вірогідне шахрайство або помилки на касі. Відпала необхідність в онлайн-режимі стежити за роботою персоналу – звіти можна відкривати раз на тиждень або місяць.

Звіти демонструють, які оператори частіше допускають помилки або підозрілі дії, скільки часу йде на обслуговування гостя, які блюда продаються найчастіше і тому подібне. Окрім цього, окремо формується список інцидентів: потенційних порушень. Програмний модуль TRASSIR ActivePOS особливо ефективний для виявлення шахрайства на підприємствах фастфуду, оскільки каса і видача блюд знаходяться в одному місці, проте і в класичному ресторані дозволяє успішно відстежувати порушення. Тому, даний модуль підходить не тільки як система спостереження для ресторанів, він ще й підходить як відеоспостереження у кафе, де клієнтопотік набагато більший аніж зазвичай у ресторанах

Відеоспостереження та бізнес-аналітика у ресторанах

Ще одним дуже важливим моментом відеоспостереження в ресторані є бізнес-аналітика у ресторанах. Окрім контролю касових операцій, програмне забезпечення для відеоспостереження TRASSIR має такі можливості:

  • Веде коректний підрахунок гостьового потоку в ресторані;
  • Визначає конверсію потоку в чеки: підраховує, скільки людей, що увійшли, зробили замовлення. Буває, що росте гостьовий потік, а кількість чеків не збільшується – це привід для розгляду. Наприклад, можна виявити, що один касир йде на обід в пікове завантаження, а другою не устигає обслуговувати;
  • Фіксує робочий час співробітника: в автоматичному режимі відстежується, скільки часу співробітник провів за касовою стійкою і скільки поза робочим місцем;
  • Розпізнає осіб: три продукти – Face Detector, Face Recognition, Face Search – служать для пошуку людей по зображенню у базі і архіві. Ці модулі дозволяють вивантажувати фотографії відвідувачів за певний період, оповіщати при появі віп-клієнта, враховувати час приходу і відходу співробітників і так далі;
  • Помічає забуті предмети: детектор залишених речей допомагає службі безпеки;
  • Контролює прилеглі території, у тому числі розпізнає номери автомобілів;
  • Створює теплові карти переміщення гостей: модуль визначає, скільки часу відвідувачі проводять в різних зонах ресторану і виявити причини, по яких якісь зони порожні.

Переваги використання відеоспостереження в ресторані та кафе

Отже. Виходячи з перерахованого, які переваги використання відеоспостереження в ресторані та кафе модуля TRASSIR можна винести?

  1. Широкий функціонал: відеоаналітика за допомогою різних модулів налаштовується під завдання замовника.
  2. Техпідтримка: для клієнтів компанії створений детальний посібник користувача, є програма гарантійного обслуговування, а також підтримка 7 днів в тиждень.
  3. Інтеграція з відеокамерами різних виробників, а також власна лінійка камер і відеореєстраторів. Для камер, куплених в DSSL і у партнерів, ліцензію TRASSIR придбавати не треба – вона йде в подарунок.
  4. Інтеграція із стандартними касовими системами, у тому числі iiko, RKeeper, 1С і UCS. Якщо програма власна, інтеграція також можлива.
  5. Навчання. На безкоштовних вебінарах “Освітнього центру TRASSIR” експерти на прикладах відкриють можливості ПО TRASSIR, наприклад, «як виявити порушення за допомогою відеоспостереження в ресторані».


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Готельно-ресторанний бізнес, туризм, HoReCa Менеджмент, керування, KPI Охорона праці, санітарні норми