Відеоспостереження для малих підприємств та сфер послуг

Відеоспостереження для малих підприємств та сфер послуг

Специфіка роботи малих торговельних точок, де не потрібно здійснювати контролю касових операцій та керування складами, диктує пріоритет попереджувальних дій.

Усі, хто знаходиться в магазині або сервісному залі, повинні чітко розуміти, що приміщення контролюються та будь-яка спроба щось вкрасти або пошкодити майно, буде одразу викрита або ж, як мінімум, зафіксована камерами відеоспостереження. Це стосується не лише власників бізнесу, але й співробітників та відвідувачів.

 У малих торговельних мережах вже досить давно функціонують спеціальні монітори які можуть продивлятись відвідувачи та бачити багатокамерну картину з торгового залу. Проте, не всі власники бізнесу приділяють увагу якості зображення. Відомо, що досвідчені крадії знають. що  розмиті зображення з поганою контрасністю на “публічному” моніторі, це сигнал до протизаконних дій. Навіть, не кажучи про те, що відеореєстратор, до якого підключений монітор, зовсім необов’язково знаходиться в режимі запису. Іноді буває таке, що на моніторі, для огляду публіці, встановлено екранний час, з якого можна зрозуміти, що запис не ведеться. 

    Певна річ, що такого роду “спостереження” задач профілактики не вирішить.  В даному випадку, екран відіграє роль опудала, яке здати справити враження лише на досить наївних відвідувачів. Крім того, демонструючі відсутність контролю, власники торговельних точок, нерідко й самі провокують відвідувачів на протиправні дії. Це ж, у певному сенсі, стосується й персоналу, які незадоволені заробітною платою. В результаті: хамство, махінації з касою, прямі крадіжки товару, незважаючи на те. що все це легко фіксується на камери. Певна річ, якщо вони правильно підключені, стабільно працюють, а не створюють муляж. 

    У магазині, де постійно йде обмін товару на гроші, не може будь-що “погано лежати” – принаймні, довгий час . Із цього виходить, що власник опиняється перед складним вибором: 

  • Понести великі витрати на встановлення високоякісного відеоспостереження.
  • Або ж, мати майже завжди проблеми з неминучими крадіжками.

    Купівля крутої камери з глибоким навчанням та ШІ для малого магазинчику (що окремого, що мережевого “по франшизі”), економічно підозріло. Проте, на сьогодні з’явились рішення бюджетних варіантів для вирішення проблем “по дорослому”. Зокрема, під маркою обладнання TRASSIR. У невеликому торговельному залі, з відносно низькою стелею,  для забезпечення загального огляду залу, доцільно використовувати компактну камеру з апаратним датчиком руху. У приміщеннях зі стандартними пропорціями, використання моделі з більш високим піксельним розширенням дозволить зекономити на загальній кількості камер, а в довгих та вузьких  просторах краще використовувати декілька камер із розширенням, що еквівалентні стандарту Full HD. 

   Більш високу захисну здатність забезпечують купольні камери. Якщо при встановленні камери та її налаштуванні, не було допущено грубих помилок. а запис відеоданих  ведеться та керується відповідно з поставленими задачами, то дії зловмисників будуть зафіксовані на накопичувачах та допоможуть у розслідуванні. Але. якщо камера буде помітна, цім діям, можливо, вдасться запобігти.  У питанні  вибору моделей камер залишається покластися на знання та досвід власників бізнесу. Безумовно, відомо лише одне – у модельному ряді TRASSIR, знайдеться модель, яка вирішить будь-яку задачу.

   Відносно від камер. вибір відеореєстраторів набагато простіший, тому що, його легко формалізувати. Враховуючи кількість та типи  встановлених камер на об’єктах ( аналогові або аналогові з високим розширенням), або ж мережеві, необхідна модель реєстратора підбирається досить швидко. Найважливіша частина, це вибір кількості одночасно записуючих  каналів. Проте, потрібно не перевантажувати бюджет через можливість розширення системи у майбутньому.  Поглянемо так, якщо в планах стоїть встановлення полиць з дорогими товарами, а розмістити даного типу полицю можна тільки в зоні, де не бачить касир, то до системи, є така вірогідність, доведеться докупити ще одну камеру (та ще й з високим розширенням). Тобто. що мається на увазі? Потрібен буде ще один канал запису та, цілком ймовірно, збільшення ємності накопичувачів.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії IT, програмування, розробка Бізнес освіта, MBA Готельно-ресторанний бізнес, туризм, HoReCa