«Що таке європейська ідея?” – на ВУМ online стартував новий курс

«Що таке європейська ідея?” – на ВУМ online стартував новий курс

З Фондом Конрада Аденауера в Україні (Харків) Відкритий Університет Майдану публікує курс «Що таке європейська ідея? Як розуміти "європейський" вектор розвитку України?» за авторства філософа та письменника Володимира Єрмолонека.

Сьогодні на платформі громадянської освіти ВУМ online стартував безкоштовний онлайн курс «Що таке європейська ідея? Як розуміти "європейський" вектор розвитку України?».

Досі українці питають:

  • Чи потрібно нам в Європу?
  • Що може і чого не може дати Україні Угода про асоціацію?
  • Що ховається у фразі «європейська інтеграція України»? Як розуміти її деталі?
  • У чому полягає європейська ідея (або ідеї)? Де її кордони?
  • Як сформувався Євросоюз? Які його цінності?

Новий курс ВУМ - «Що таке європейська ідея?» - відповідає на ці запитання. Крім того, намагатимемось уникнути стереотипних поглядів на європейсько-українські стосунки. Це широкий погляд на Європу – з точки зору політики, економіки, культури, історії ідей та літератури. Чому європейської інтеграції не було би без Французької революції, чому Європейської Спільноти не було би без Суецької кризи, і чому декларації прав людини не було би без сентиментальних романів? І чому для сучасної України важливо «будувати Європу в себе вдома».

Пройшовши курс, слухачі дізнаються, які ідеї сформували сучасну Європу, чому і як існує Європейський Союз і яким є місце України в проекті "Європа".

Експерт та викладач курсу:

Володимир Єрмоленко - філософ, письменник, журналіст. Директор європ. проектів ГО «Інтерньюз-Україна», модератор EU Study Days. Доктор політ. студій (Франція), викладач НаУКМА.

Курс виготовлено за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні (Харків).

Курс знаходиться у вільному доступі та відкритий для кожного!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини