Вперше курс аудиторів ХАССП пройде в онлайн-форматі

Вперше курс аудиторів ХАССП пройде в онлайн-форматі

ОНЛАЙН-навчання за спеціальністю "Внутрішній аудитор системи харчової безпеки в ресторанному бізнесі"

Більш детально почитати про захід та зареєструватися Ви можете у нас на сайті: www.profi-club.com.ua/uk/portfolio-item/10-14-06-2019r/

ПРОГРАМА КУРСУ

I. Основи безпеки харчової продукції

  •  Основні поняття харчової безпеки та загальні принципи харчового законодавства
  •  Правові основи технічного регулювання, нагляду і контролю в ресторанному бізнесі
  •  Огляд міжнародного та вітчизняного законодавства в області виготовлення харчової продукції: Стандарти ISO: ISO 22000, ISO 9001, ISO 14000, ISO 5000 і ін. Кодекс Аліментаріус і HACCP
  •  Основні причини та переваги впровадження HACCP
  •  Політика підприємства в області харчової безпеки
  •  Програми-передумови щодо безпеки харчової продукції

II. Етапи впровадження і принципи системи HACCP

  •  Створення групи НАССР, лідер і склад групи. Розробка НАССР-плану
  •  Підготовка до проведення аналізу небезпек, опис продуктів і процесу їх виробництва
  •  Визначення області застосування продукції, опис технологічних процесів виробництва і блок-схеми
  • Підтвердження технологічних процесів і блок-схем на об'єкті
  •  Проведення аналізу небезпечних чинників. Оцінка ризиків - матриця ризиків і контролю
  •  Визначення точок критичного контролю (етапів), встановлення критичних меж
  •  Встановлення системи моніторингу для кожної критичної контрольної точки
  • Коригування в критичних точках, відстеження коригувальних заходів та проведення перевірки та огляду

III. Практичні аспекти впровадження систем безпеки харчової продукції

  •  Вимоги до будівель та приміщень, інженерних систем і технологічного обладнання підприємств ресторанного господарства
  •  Методика визначення контрольних точок (КТ) для оцінки ступеня ризиків через неналежний санітарний стан приміщень і технологічного обладнання підприємств ресторанного господарства
  • Розробка і ведення документації щодо всіх процедур. Вимоги до документів, обов'язкові методики та протоколи
  • Забезпечення безпеки харчової продукції в усіх критичних точках
  •  Особливості фумігації в ресторанах і ПЕСТ-контроль
  •  Принципи гігієни в харчовій промисловості. Профілактичний медогляд і гігієнічне навчання
  •  Мікробіологічні критерії для встановлення показників безпечності харчових продуктів
  •  Інформування персоналу, внутрішні і зовнішні комунікації, аналіз з боку керівництва
  • Процедури, що стосуються ефективне функціонування системи НАССР. Можливі причини перегляду системи НАССР
  •  Відповідальність за порушення норм НАССР

IV. Роль, обов'язки і кваліфікація аудитора

  •  Вимоги до аудиторів (до персональних якостей, освіти, кваліфікації, досвіду роботи). Бажані і небажані якості аудитора
  •  Відповідальність і порядок підготовки аудиторів
  •  Положення про внутрішні аудиторів. Мотивація внутрішніх аудиторів
  •  Роль і обов'язки керівництва при проведенні аудитів. Особливості внутрішнього аудиту- Етика поведінки аудитора. Мистецтво слухати і методи ефективного спілкування
  • Комунікативні та аналітичні навички необхідні аудитору. Методика опитування і "пастки" для перевіряючого

V. Основи і принципи аудиту. Підготовка до аудиту

  • Основні поняття і визначення в аудиті. Цілі і принципи аудиту. Підхід до аудиту
  • Критерії ефективності систем якості
  •  Класифікація та методики проведення аудитів. Вимоги до аудиту
  •  Підготовчі кроки і первинний аналіз. Програма та плани проведення аудиту. Планування часу
  • Необхідна документальна база. Моніторинг і аналіз документації. Складання списку питань
  • Розгляд форм і прикладів записів аудитора

VI. Проведення аудиту

  •  Діяльність з проведення аудиту. Керівництво програмою аудиту та його учасники. Роль лідера команди і відповідальність сторін
  •  Проведення аудиту. Невідповідності та спостереження. Корекції, коригувальні та запобіжні дії
  •  Ведення записів. Робочі документи. Перелік пунктів. Невідповідності. Листи невідповідності. Класифікація невідповідностей
  •  Заключна зустріч і підготовка звіту. Представлення результатів аудиту. Звіт по аудиту. Вимоги до підготовки звіту
  •  Свідоцтва аудиту. Аналіз свідчень. Аналіз помилок.

VII. Навчальні приклади з практики

  • Розробка системи харчової безпеки на прикладі невеликого кафе
  •  Типові помилки по НАССР
  •  Типові причини неефективності HACCP
  •  Моделювання різноманітних надзвичайних подій і розробка процедур дій
  •  Практичні групові завдання
  •  Реальні індивідуальні кейси
  •  Формування бланків і заповнення шаблонів документів

ПІСЛЯ ЗАКІНЧЕННЯ КУРСУ УЧАСНИКИ
отримають:

  •  свідоцтво державного навчального закладу та сертифікат компанії англійською мовою
  •  максимально об'ємні друковані роздаткові матеріали та допоміжні документи в електронному вигляді
  •  знання від кращих практикуючих фахівців України з харчової безпеки в ресторанах
  • оволодіють:
  •  навичками розробки основних робочих документів HACCP
  •  методиками планування та підготовки до самостійного проведення внутрішніх аудитів на підприємствах
  •  техніками проведення аудиту та ведення необхідної документації по аудитам
  • зможуть:
  •  пояснювати суть системи управління безпекою виробництва і збуту продуктів харчування та значення внутрішніх перевірок для поліпшення систем менеджменту
  •  описувати обов'язки внутрішнього аудитора, планувати і проводити внутрішній аудит системи управління безпечністю харчових продуктів і звітувати по ньому

ONLINE-РЕЄСТРАЦІЯ: 
Тривалість навчання - 8 днів (по 4 години щодня)
Контактні телефони:
[відкрити контакти](044) 232-36-28
[відкрити контакти](063) 701-34-16


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини