2 липня 2020 року відбулося урочисте відкриття школи лаборанта – мікробіолога

2 липня 2020 року відбулося урочисте відкриття школи лаборанта – мікробіолога

Департамент мікробіологічних досліджень ТОВ «Науковий центр розробок і впроваджень», на базі якого проводили лабораторне заняття на тему «Приготування і контроль якості поживних середовищ (належна практика, документація)», прийняв перших слухачів.

Департамент мікробіологічних досліджень ТОВ «Науковий центр розробок і впроваджень», на базі якого проводили лабораторне заняття на тему «Приготування і контроль якості поживних середовищ (належна практика, документація)», прийняв перших слухачів. З 22 по 24 липня в місті Харкові в мікробіологічній лабораторії Департаменту мікробіологічних досліджень мікробіологи АТ «Київмедпрепарат» (м. Київ), ТОВ фірма «Новофарм-Біосинтез» (м. Новоград-Волинський) та ФК «Сперко Україна» (м. Вінниця) прослухали теоретичний матеріал, присвячений темі лабораторного заняття, а також попрактикувались в приготуванні стерильних живильних середовищ та розчинів, прийняли участь в процесі контролю якості приготованих живильних середовищ та розчинів по біологічним показникам згідно з вимогами Державної Фармакопеї України діючого видання, а також дослідили значення рН приготованих рідких та густих живильних середовищ до та після стерилізації, провели контроль чистоти середовищ в ламінар-боксі, облік та інтерпретацію отриманих результатів, вивчили супровідну документацію.

В процесі навчання слухачі знаходились в постійній дискусії з лектором – начальником Департаменту мікробіологічних досліджень Дунай Оленою та співробітниками Департаменту Шеремет Наталією та Макаренко Катериною, які вели практичні заняття. Обговорювалися питання з щоденної практики, проходив обмін професійним досвідом, питання, що ставилися, торкалися не тільки теми лабораторного заняття, а і виходили за межі теми, торкаючись багатьох питань, з якими стикаються мікробіологи фармацевтичної галузі щодня в своєї професійної діяльності.

Лабораторне заняття пройшло в дуже теплій та насиченій інформацією атмосфері та принесло професійне задоволення та приємне відчуття від спілкування і організаторам і учасникам навчання.

Відгуки слухачів:

Река Віта мікробіолог Фармацевтична компанія "Сперко Україна": "Дякую за цікавий і насичений лабораторний практикум. Матеріал викладений доступно та професійно. Поєднання теоретичних і практичних занять, дало змогу не лише здобути багато корисної інформації, але і застосувати ії на практиці".

Сухоріпа Анастасія мікробіолог ВКЯ АТ «КИЇВМЕДПРЕПАРАТ»: "Дякую за проведене навчання за спілкування однією мовою, зрозумілою справжнім мікробіологам. Навчання сприяло заповненню прогалин у знаннях, обміну досвідом з колегами, отриманню відповідей, як по темі навчання так і по іншим темам, показало, яким чином можна виконати ту чи іншу операцію за допомогою різного обладнання. Бажаю всім натхнення подальшого розвитку".

Мариніна Галина мікробіолог ТОВ фірма «Новофарм-Біосинтез»: "Висловлюємо подяку організаторам проекту за натхненну роботу, а також, за успішне проведення навчання та відповіді на питання. За творчий підхід до процесу навчання. Бажаємо подальшого процвітання в роботі".

Чекаємо вас на наших заняттях у вересні. Програми та реєстраційні форми на сайті проекту - www.ql.org.ua


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини