Запрошуємо на семінар. Безпека. Ідентифікація та оцінка ризиків

Мало кому подобаються діяльність служб безпеки (security), охоронних агенств. Але їх робота є важливою як для юридичних, так і для фізичних осіб. Наш семінар напрвлений на вдосконалення цієї діяльності.

Ефективні на результативні служби безпеки повинні використовувати фундаментальні принципи управління ризиками.

Управління ризиками часто сприймається як технократична та нудна справа.  Але ж саме управління ризиками — це аналіз наших варіантів та їхніх майбутніх наслідків, а також представлення цієї інформації у зрозумілій, зручній формі для покращення прийняття рішень.

Початковою точкою управління ризиками є визнання того, що ризик не може бути просто скасований. Ризик необхідно визнати (ідентифікувати), а потім керувати (управляти) тим чи іншим способом (як правило, щоб  уникнути,  зменшити,  передати  або  зберегти). Це легше сказати, ніж зробити, особливо є вимога «скасувати ризик», наче це легкий і простий варіант.

Управління ризиками вимагає відносин між людьми, які аналізують ризики,  і  людьми, які приймають рішення на основі цього аналізу. Спілкування цих людей має бути чітким, зрозумілим і корисним. Якщо люди, які приймають рішення, не можуть інтерпретувати аналіз, який їм пропонують, то аналізувати ризики взагалі не має сенсу.

Ризики можна описати як «можливі майбутні результати, які ми можемо описати з точки зору їх шансів на виникнення та того, який вплив вони матимуть на нас».

Метою управління ризиками є дати нам можливість приймати найкращі рішення на основі нашого аналізу майбутніх подій і результатів. Майбутнє можна передбачити, але в межах, визначених нашою невизначеністю в нашому аналізі.

Ризик є частиною всього, що ми робимо. Ми не тільки «йдемо на ризик», який усвідомлюємо, а і «йдемо на ризик», про який ми не  знаємо в цей час (неусвідомлений ризик). Через цю невизначеність неможливо знати і розуміти  всі  ризики, які загрожують будь-якій людині, організації чи мережі в будь-який момент часу. 

Хибним і небезпечним є уявлення, що ми «знаємо всі свої ризики», якщо ми будемо ретельно та всебічно виконувати певний набір процедур/інструкцій. Краще, коли ми будемо підходити до управління ризиками з почуттям реалізму та прагматизму. 

Метою управління ризиками є не переслідування недосяжної мети щодо ідеального захисту та безризикового бізнесу, а переконатися, що ми думали про те, що може піти не так, і що це мислення вплинуло на наше рішення.

Деякі заходи безпеки можуть зменшити один тип ризику, одночасно підвищуючи ризик в іншому місці.

Про це та про багато що інше — на нашому консультаційному семінарі.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини